Yandex Metrica

İstanbul'da bu da oldu! Kiracılar dikkat edin: Aidat adı üstünde alacaklar

İstanbul'da bu da oldu! Kiracılar dikkat edin: Aidat adı üstünde alacaklar

İstanbul'da site aidat fiyatları ev sahiplerini ve kiracıları şoke etti. En yüksek aidat bedelleri Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olurken, bu semtlerdeki aidatlar 8 bin liraya kadar çıktı. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu Genel Başkanı Yahya Sağır, kent genelinde aidatların yarı yarıya zamlandığını söyledi.

Ekonomi

29.01.2024, 05:02

İstanbul'da bazı sitelerin sakinleri aidatlara yapılan zamlara tepki gösterip, eylemler yaptı. İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar 8 bin liraya kadar çıkabiliyor. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) verilerine göre, en yüksek aidat Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'taki sitelerde alınıyor. Buralardaki sitelerde aidatlar 2 bin ile 8 bin lira arasında değişiyor.

Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor! İşte detaylar... Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor!... Haberi Görüntüle

AİDATLARDA YÜZDE 40-50 ARASINDA ZAM VAR

TEYFED Genel Başkanı Yahya Sağır "Aidatların neden arttığından başlamamız gerekiyor. Bugün asgari ücrete yüzde 50 gibi bir zam geldi. Elektriğe yüzde 125 zam geldi. Bütün sitelerde kullanılan malzemelere de zam geldi. Bugün aidat oranlarına baktığımızda İstanbul genelinde ortalama yüzde 40-50 arasında zam var. Sitelerde verilen hizmetlerin yanı sıra bir de bakım bedelleri var" dedi.

Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı ve kıyma fiyatları cep yakıyor Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı... Haberi Görüntüle

'BİR DAHA ASLA SİTEDE OTURMAYACAĞIM'

Beylikdüzü'nde bir sitede oturan ve 800 lira aidat verdiğini dile getiren Sevda Demircan "Her sitede olduğu gibi bir sorun yaşıyoruz. Aidatlarımız çok yüksek geliyor. Birçok insandan duyuyorum. Herkesin aidatı çok yüksek ve biz bu paraların nereye gittiğini şeffaf şekilde görmüyoruz. Böyle sorunlar yaşıyoruz. Ben bir daha asla sitede oturmayı düşünmüyorum" dedi.

Tüm emekliler için geçerli olacak! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı maaş hesaplama sistemi değişti Tüm emekliler için geçerli olacak! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı maaş... Haberi Görüntüle

ZAM DEĞİLMİŞ ZAMANA UYMAKMIŞ

Kilyos'ta bir sitede yönetici olan Celal Bilgen "Yapılacak olan artışa zam demeyelim, zamana uyma diyelim. Bizim sitemizde yaklaşık 38 kişi çalışıyor. Bunun 21'i güvenlikçi. 38 çalışanın içinde çöp toplayan var, bahçe işlerine bakanı var, elektrik ve su tesisatına bakanları var. Asgari ücret ne oldu? Arttı. Güvenlik içinde yaşıyorsan ve evden çıktığında siteyi tertemiz buluyorsan, bunun bir bedeli var. Bunun bedelinin adına da aidat diyorlar. Burada metrekareye göre aidatlar değişiyor. En düşüğü bin 765 lira. Bu rakama daha zamlar uygulanmadı. Nisan'daki genel kurulda yeni aidatlar belirlenecek" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading