Yandex Metrica

İslam Memiş uyardı: Artık al-sat yok: Yeni sistem geliyor... Bankalardan o işlemler yapılamayacak

İslam Memiş uyardı: Artık al-sat yok: Yeni sistem geliyor... Bankalardan o işlemler yapılamayacak

Son günlerde bankalarla ilgili yaşanan sorunlar herkesi meraklandırırken Para Piyasaları Uzmanı Finansal Analist İslam Memiş, önemli bir uyarıda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Altın piyasasını merak eden hemen hemen herkesin görüşlerini merak ettiği Para Piyasaları Uzmanı Finansal Analist İslam Memiş, uzun zamandır piyasalarda hükümetin para politikalarındaki piyasaya yön verme hareketlerine ilişkin olarak dolar, avro ve altın özelinde açıklamalarını sürdürürken bir yandan da elinde yatırımı olanları piyasa kontrolüne karşı uyardı. İşte Memiş'in uyarıda bulunduğu konu...

Piyasalarda yatırım yapmak isteyenlere ve yatırımı bulunanlara çağrıda bulunan Memiş, piyasada haziran ayında beklenen operasyonun hedefini yazdı. Dolar alan ne yapmalı? Altın alınmalı mı? Yatırım için doğru alan ne olacak? gibi bir çok konudaki piyasa durumlarını yorumladı. Memiş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Pazartesi günü haziran ayında yapacakları operasyonu anlatmıştım. Bugün ise asıl hedefledikleri “Büyük Planı” anlatacağım. Son iki yıldır dünya genelinde merkez bankalarının ortak hareket ettiğini iddia etmiştim. Bu iddiamı iki yıldır devam ettirdiğimi ve sık sık dillendirdiğimi anımsatmak isterim. İnanın veya inanmayın.

Bugün inanan ya da inanmayanların durumu farklı. Bu iddiamı “önüne yem atılması” örneği ile vermiştim. Bugün kafasını kaldıranlar, kendini maalesef kafeste buldu.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

"SIK SIK DUYACAKSINIZ"

Tüm ülkelerde bankalar insanların varlıklara önce erişimi kısıtladı. Günlük alım-satım-çekim sınırı, alım-satım makas aralıkları, işlem sınırlandırması gibi. ABD’de bankalar 2 bin dolar üzerindeki para çekimlerinin bir gün önce bildirilmesi gerektiğini ve bu ödemeleri suç dolandırıcılığına karşı reddedebileceklerini müşterilerine duyurdu.

Dünya genelinde tüm bankalardan bu açıklamaları sık sık duyacaksınız!

Merkez Bankası’nın (TCMB) ise döviz talebini azaltmaya yönelik yeni bir adım attığını gördük. Bankaların günlük döviz alım limitini yüzde 25 düşürdü. Nakit avans çekme ve kuyum altın harcamalarını sonlandırmış, gelen tepkiler sonrası geri adım atarak kararı bir gün sonra iptal etmişti. Ancak seçimlerden sonra tekrar yapmayacağının garantisi yok!

Gelelim alım-satım makas aralıklarına:

Bu yazımı yazarken (dün) bankada dolar/TL kuru 19,72-21,19, avro/TL kuru 21,27-22,86, gram altın bin 233-bin 339 lira idi. Serbest piyasalarda ise dolar/TL kuru 20,49-20,60, avro/TL kuru 22,02-22,20, gram altın bin 371-bin 381 lira idi. Yani, varlıkları sistemde olan makas aralığından dolayı hareket edemiyor. Orada kitlendi. Yani, artık kafeste.

Promosyon yarışı kızıştı: O banka en düşük emekli maaşına 23 bin TL promosyon veriyor! Promosyon yarışı kızıştı: O banka en düşük emekli maaşına 23... Haberi Görüntüle

"AL-SAT YOK' DİYOR SİSTEM"

“Uzun vadeli yatırımcı olacaksınız, al-sat yok” diyor sistem. Aslında bugünün diğer adı sermaye kontrolüdür. Merkez bankaları bunu kabul etmese de adı böyle. Fizikî varlıkları olan şanslı gibi duruyor.

Son iki yıldır “Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması” projesi için birçok uygulama devreye girmişti. Yani, fizikî varlıkların belli bir miktarı sisteme dahil edildi. “Kara gün” dostu olan birikimler “sistem gününe” kurban gitti. Geçen yıl bu sistemi “desteklemediğimi” belirtmiştim. Düşüncem aynı. Sonraki plan ne?

Yeni küresel finans sistemi, bir sonra ki hamlede “kontrollü yasaklama” planlanıyor. Döviz veya altın. Amaç insanların fizikî varlığa sahip olmaması. Çünkü fizikî varlık özgürlüktür. Sisteme muhtaç edilenleri yönlendirmek, köle yapmak, sistemin merhametine muhtaç bırakmak daha kolaydır. Fizikî varlıklar için erişimi hemen bir anda bitirmeyecekler.

Ehliyetinizi kaptırmayın! Yeni uygulamadan haberi olmayanlar yanılıyor: 15 gün şartına dikkat! Ehliyetinizi kaptırmayın! Yeni uygulamadan haberi olmayanlar yanılıyor: 15 gün şartına... Haberi Görüntüle

"KAYIT ALTINA ALINACAK"

Kademeli, kademeli. Önce kota sınırı koyulacak.

Bu kota ile her şey istisnasız kayıt altına alınacak. Uluslararası satış sistemini tüm ülkelerde uygulayacaklar. Dünya tek merkezi sistem üzerinden satış sistemi ağı kuracak. Merkez bankaları bunun kararını iki yıl önce vermişti. Şimdi uygulama zamanı. 2030’a kadar tüm ticarethanelerde yüz tanıma sistemi olacak. Kim ne alıyor, kim ne satıyor net olarak bilinecek.

Mahremiyet yok. Merhamet yok. Her şey yasal olacak. Dijital paraya geçiş dönemi başladı. Büyük resetlemeye hızla gidiliyor. Hazırlık yap. Karşılıksız kâğıt banknotlara, sanal ortamda vakit geçirenler ile kaderi farklı olacaklara selam olsun…

Bu öngörüme komplo teorisi diyebilirsiniz, inanmayabilirsiniz, tedbir de almayabilirsiniz. Keyfiniz neyi nasıl istiyorsa öyle yapın.

Bugünlere hazırlık yapmayan, mide krampı geçirenler ve korku ile yatanlarla bir konuşun. “Keşke” diye başlayan pişmanlıklarını dinleyin. Belki o zaman işi biraz daha ciddiye alabilirsiniz. Biraz tarih bilenler beni iyi anlar.

Franklin D. Roosevelt tarafından 5 Nisan 1933’te çıkarılan Executive Order 6102 adlı kanun hükmünde kararname ile Amerikan vatandaşlarının ellerinde altın para ve külçe bulundurmaları yasaklandı. 1960’da Türkiye’de halkın parmağından alyansları bile topladıkları, içine 1960 yazan bakır alyansların dağıtıldığı tarihi bilenler iyi anlar beni. Olmaz olmaz deme!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading