Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş 'Türkiye tüm dünyayı şaşırtacak' deyip tarih verdi! Altın, dolar ve kripto para...

İslam Memiş 'Türkiye tüm dünyayı şaşırtacak' deyip tarih verdi! Altın, dolar ve kripto para...

FED kararları sonrası kripto piyasasının çöktüğünü hatırlatan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye'nin kripto para yatırımlarına vergi getireceği iddialarıyla ilgili konuştu. Memiş, 'Türkiye’den tüm dünyayı şaşırtacak sürpriz bir karar gelebilir' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:44

Yaptığı doğru tahminlerle ilgi odağı haline gelen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kripto paralarla ilgili ilginç tahminlerde bulundu.

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) kararları sonrası kripto piyasasının çöktüğünü hatırlatan İslam Memiş, Türkiye'nin kripto para yatırımlarına vergi getireceği iddialarıyla ilgili konuştu.

Memiş, "Türkiye'den tüm dünyayı şaşırtacak sürpriz bir karar gelebilir" yorumunda bulunarak yatırımcıları uyardı.

Türkiye, turizmde 4 ana pazarda ilk sırada! Hedef 60 milyon... Haberi Görüntüle

'ŞUBAT AYINA ODAKLANACAĞIZ'

"Bundan sonra şubat ayına odaklanacağız" diyen ünlü ekonomist İslam Memiş, "FED'in Şubat ayı toplantısı kararlarına göre yatırımcılar kripto para piyasasına tekrar geçebilir. O psikolojik direnç seviyesi olan 40 bin dolar seviyesi üstünde ataklar görebiliriz diye tahmin ediyorum" dedi.

17 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu:... Haberi Görüntüle

KRİPTO PARA VERGİLENDİRMESİ

Hükümetin, kripto paralarla ilgili vergilendirmeyi ön planda tutacağını belirten İslam Memiş, "Aracı kurumlara yasal düzenleme getirerek bir şeyler yapmaya gayret gösteriyorlar. Bu vergilendirme işlem yapanlar ve diğer yandan da aracı kuruluşlar için olacaktır diye düşünüyorum. Kazancın olduğu yerde her zaman vergilendirme olur. Dolayısıyla burada bir kazanç olduğu için devlet buradan bir şeyler alacaktır" diye konuştu.

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber geldi! Emekli maaşlarına ek ödeme ücretleri... Haberi Görüntüle

'GÜZEL HAMLELER OLACAK'

Yüzde 40 vergilendirme olacağı iddiaları için "Bu tarz kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmayı yanlış buluyorum. İlk ağızdan bunları duymak bence çok daha sağlıklı" diyen İslam memiş, "Hükümetin bu yılın ilk yarısına gelmeden kripto para piyasası ile alakalı, metaverse ile alakalı daha doğrusu bu dijital sistemle ilgili yeni ve güzel adımlar atacağını tahmin ediyorum." dedi.

İslam Memiş, hükümetin atacağı kripto para adımlarıyla ilgili şunları söyledi: "Özellikle tüm atılan bu adımlar ve hazırlıklar kamuoyu ile sık paylaşılmasa bile diğer gelişmiş ülkeleri bence hayrete düşürecek ve bence güzel hamleler olacaktır. Perdenin arkasındaki çalışmaları önemsiyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading