Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş'ten zehir zemberek sözler! Sermaye kontrolü gelecek, piyasalara müdahale olacak, kriz başlayacak

İslam Memiş'ten zehir zemberek sözler! Sermaye kontrolü gelecek, piyasalara müdahale olacak, kriz başlayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Nisan ayı için Türkiye'de ve dünyada beklenen ekonomik gelişmelere ilişkin tahminlerini sıraladı. Tahminlerinde oldukça ürkütücü ifadelere yeren İslam Memiş, 'Herkes bankaların gücünü görecek' diye konuştu.

Ekonomi

08.02.2024, 19:54

Altın ve para piyasalarına ilişkin tahminlerini büyük oranda tutturan İslam Memiş, Nisan ayı küresel ekonomiye ilişkin çok konuşulacak ifadeler kulandı. Özel bankaların güçlendiğine dikkat çeken Memiş, 'Sistemin içinde sorun çıkaranlar ayıklanır ve sermaye el değiştirir.' dedi.

İslam Memiş, konuya ilişkin şunları söyledi.

"Vergisiz veya daha akıllıca diye sosyal medya üzerinden vergisiz satış yapanlar, şimdiden vergi mükellefi olmak için hazırlığını yapmalı. Nisan’da yeni düzenleme gelebilir. Hazırlıklı olun diye söylüyorum.

Bankalara kafa tutan ”Müşteri benim, kuralları ben koyarım” diyen kendilerini kral ilan eden internet satış siteleri için de bankaların gücünü görecek.

Kurye esnaflığı, sanal bankacılığa özenen, müşteriyi istediği gibi kullanan ya da para trafiğinde cambazlık yapanlar; O iş sizi aşar!

Dünyada kural koyucular şirketlere sadece “tüketimi artır, sanallaştır, tüketimde hızlan, düşündürme fırsatı vermeden harcat” görevi verdi. Onlar da paraya müdahale ederek hadlerini aştı. Sistem para kontrolü bende diyor.
Onlar da anlamadı. Nisanda anlatacaklar.

Sistemin içinde sorun çıkaranlar ayıklanır ve sermaye el değiştirir. Nisan’da dünya genelinde sermayenin el değiştirdiğini göreceğiz. Buna insanlar “şirketler batıyor” diyecek. Batma yok, ayıklama var. Favorim Elon Musk. İlginç gelebilir. Bana gelmeyecek.

Türkiye’de de patırtı olacak ama alışacaklar. Çünkü sermaye kontrolü başka bir şey. Ben şu kadar istihdam, şu kadar vergi, şu kadar sermaye vs lafları olur ama geç. Ulus devletlerin ortak kararını görecekler.
Bankaya kafa tutanlar o bankanın sahiplerini unutmuşlar demek ki.

Bunu neden mi anlattım? Nisan’da dünyada ticaret ve yasalar yeniden şekillenecek. Farklı manşet ve iflas olarak anlatacaklar. İnsanlar dünyada kriz başladı diyecek. Siz büyük fotoğrafın haberini önceden bilin. Hatırlatırım zamanı geldiğinde."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading