Yandex Metrica

İslam Memiş'ten yatırımcılara tavsiye! Dolar mı altın mı sorusu cevap buldu

İslam Memiş'ten yatırımcılara tavsiye! Dolar mı altın mı sorusu cevap buldu

Yaptığı ekonomi tahminleriyle vatandaşların yakından tanıdığı İslam Memiş, bu dönemde dolar mı yoksa altın mı alınmalı sorusuna yanıt verdi.

Ekonomi

27.01.2024, 21:30

Yaptığı fiyat tahminleri tutan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın mı yoksa dolar mı alınması gerektiği sorusuna yanıt verdi.

İslam Memiş, Merkez Bankası yarın faizi indirmesi halinde gram altın fiyatında yukarıda 17.50 ve 17.80 lira direnç seviyelerinin var olduğunu ifade ederken kendisinin kişisel beklentisinin de Merkez Bankası’nın faizi pas geçeceği oldu. Memiş, TCMB’nin faizi pas geçmesi halinde 17,10 TL’nin destek seviyesi olmaya devam edeceğini ifade ediyor.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

"BEKLEYİN"

Peki, elinde Türk Lirası olan yatırımcılar altın mı yoksa dolar mı almalı? İslam Memiş bu soruya ise ‘bekleyin’ cevabı verdi.

İslam Memiş, “Elinde TL olsaydı; dolar almayı, altın veya gümüş almayı tercih etmezdim ama uzun vadeli bir yatırımcı olarak kendinizi görüyorsanız gümüş fiyatı şuan uygun fiyatlama içerisinde… Uzun vadeli baktığımız zaman gram altında aynı şekilde. ama TL tarafında dolar almayı uygun görmüyorum.” dedi.

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık... Haberi Görüntüle

DOLAR KURUNDA 17 TL ÜZERİNDEKİ SEVİYELER RİSKLİ

İslam Memiş dolar kurunda 17 lira üstündeki seviyelere sıcak bakmadığını söyledi. Memiş, “16.75 lira seviyesini görmek lazım. Soğukkanlı olmak gerekiyor. 12 lira seviyesinden gelmiş olduğumuz nokta 17,35 lira seviyesi. Yukarıda 17,50 ve 17,80 risk olarak durmaya devam ediyor ama bu fiyatların sert bir şekilde geriye gelmeyeceği anlamı taşımıyor.” yorumunda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading