Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş'ten son dakika çağrısı! 'Pazartesi gününü bekleyin'

İslam Memiş'ten son dakika çağrısı! 'Pazartesi gününü bekleyin'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, haziran ayı enflasyonunu açıklanmasından sonra değerlendirmelerde bulundu. Memiş, piyasada yapılan zamlara da değindi. Memiş piyasaların baskılandığını bildirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:30

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası piyasaların gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

İslam Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde oldu: 

Enflasyonun kabullenilmesi, öngörülemezlik aslında bir itiraf niteliğinde. Bundan sonraki süreçlerde biz en çok eylül itibarıyla, merkez bankalarından aslında resesyon haziranda başlamıştı itirafını da duyacağız. Dünyadaki hiçbir insan hissetmiyor ama baskılanan bir piyasa var karşımızda. Merkez Bankaları dar bant aralığını tutuyor.

Altın yeniden rekor kıracak mı? İslam Memiş altın yatırımcılarına 'hazırlanın'... Haberi Görüntüle

MALİYE AYAĞI SAHADA DAHA AKTİF ROL ALMALI 

“Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliye ayağının sahada daha aktif yer alması lazım. Her gün zam güncellemesi var, hiç kimse sormuyor artık bu neden bu kadar pahalı. Çünkü piyasalardaki dengesizlik ortada. Fırsatçılık ekonomisi de doğuyor. Turizm bölgelerinde bunu daha çok hissediyor olacağız.”

“Burada benim takip edeceğim, yıl sonuna kadar işverenlerin maliyet karşısında acaba işsizlik rakamlarına yansıması olur mu. Kayıt dışında bir artış olur mu, göçmenler sanayi bölgelerinde kayıt dışı çalışmaya devam eder mi, üçüncüsü de bunun zam olarak yansıması. Zamlar yaz aylarında yoğunlaşabilir bu açından çok fark edilmeyebilir.”

Bugünkü altın fiyatları nasıl 14 Mart 2024? Gram, çeyrek, yarım,... Haberi Görüntüle

HÜKÜMET ENFLASYONLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR 

“7928 liralık maliyet, ister istemez işverenin elemana ihtiyacı var ama zarar etmemesi gerekiyor. Bunun zam yaparak yansıtacak. Her şeye zam olarak yansıyacaktır. Enflasyon karşısında da aslında zamlarla pek bir şey veremeyeceksiniz. Hanehalkının hissettiği enflasyon oranı yüzde 175’tir. Hükümet iyi niyetli bir şekilde mücadelesini sürdürüyor. Verilen sözler var. Merkez Bankası ve diğer kuruluşlar beklentilerini ötelemek zorunda kalıyor. Risklerle birlikte büyüme rakamlar vs. revize edilmek zorunda kalıyor.”

“Bundan sonraki süreçlerde çok düşük bir rakam beklememek gerekiyor. İşvereni, işçisi, memuru, emeklisi, kiraya verecekler, ödeyecekler, herkes bunun hesabını yapmalı. Dövizle borç almayın, altın borç almayın bu konular da önemli olacaktır. Yaz aylarıyla birlikte iyimserbir ekonomi beklemek hata olur.”

Uzmanlar açıkladı: Ev kiraları sabit kalmaya devam edecek mi? Konut... Haberi Görüntüle

GENİŞ KESİME HİTAP EDECEK BİR EKONOMİ PAKETİ BEKLİYORUZ

“Enflasyondaki yükselişler zaten bekleniyordu. Bunun fiyatlamasını dolar tarafında gördük. Rakamsal değerlere baktığımızda dolar tarafında 16-17 seviyesi var. Biz büyük bir ekonomik paket bekliyoruz. Geniş kesime hitap edecek bir ekonomi paketi bekliyoruz. Öncesinden kestirebilirsem sizi haberdar edeceğim. Rüzgar farklı esebilir. Sezinleyebilirsem bunun haberini verebilirim ama şu anda bir gelişme olmadığını söyleyebilirim. Herkes rahat olabilir, tatil modunda olabilir.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading