Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş'ten saç baş yolduran kur açıklaması: Döviz çökecek! işte o tarih

İslam Memiş'ten saç baş yolduran kur açıklaması: Döviz çökecek! işte o tarih

Dolar ve altın piyasasında rekor üstüne rekor kırılarak yükseliş devam ederken, gün içerisinde İslam Memiş’ten çok dikkat çekici bir çıkış geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:30

Altın ve dolar piyasası ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar da bu iki varlığın ansızın çökeceğini dile getiren ekonomi piyasası uzmanı İslam Memiş, “O zaman da yüksekten maliyet yapanların da durumu içler acısı olacak”
dedi.

Gün içerisinde Amerikan dolarının 17.50 üzerine çıkarak tarihi rekorunu kırarken diğer taraftan gram altında ise bin lirayı geçmesi sonrasında mikrofonu eline alan ekonomi piyasası uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın yatırımcısına 'bu fiyattan almayın, yanarsınız!' Şeklinde uyarıda bulunmuştu. Diğer taraftan ekonomisi İslam Memiş'in Twitter hesabını koruma olması dikkatlerden kaçmadı. Memiş'in Gün içerisindeki yapmış olduğu paylaşımların sonrasında uzun zamandır almış olduğu tepkiler üzerine Twitter hesabını kilitlediği de açıklandı.

 Son dönemlerde Türkiye piyasalarında özellikle Amerikan doları başta olmak üzere Amerikan dolarına paralel bir şekilde altın fiyatları almış başını gidiyor. Para piyasaları ile ilgili yapmış olduğu tahminler ve ön plana çıkmayı başaran Ekonomist İslam Memiş, tıpkı Önder Tavukçuoğlu gibi dolar kurunun bir şişirilmiş balon olduğunu ve orta vadede havasını gideceğini söyledi. Altın ve dolar açısından kesinlikle ama kesinlikle ya yatırımcıların çok dikkatli olmaları gerektiği ve dolar ile altının orta vadede çöküşe geçeceğini söyledi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı kabinesi Toplandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının hemen sonrasında kameraların karşısına geçerek toplantıda nelerin konusu olduğu ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonrasında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk lirasının, ABD doları karşısında yaprağın rüzgarda savrulması gibi zarar almaması açısından bir dizi tedbirden bahsetti. Bu konuşmaların yapıldığı esnada %21 oranında değer kaybı yaşayan Amerikan doları, Türk Lirası karşısında ciddi manada düşüşe geçti. Hatta bu düşüş, sabah saatlerinden itibaren devam etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading