Yandex Metrica

İslam Memiş'ten piyasaları altüst eden dolar kuru itirafı! 'Elimde TL olsa' 

İslam Memiş'ten piyasaları altüst eden dolar kuru itirafı! 'Elimde TL olsa' 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, sterlin, euro ve altında son durumu değerlendirdi. Bu emtialarda yeni zirve tahminlerini sıralayan Memiş, yine çok konuşulacak yorumlarda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:10

Altın para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Altının onsunda belki 2000 dolar tekrar test edebilir. Ben bugünkü koşullarda ne ons altın, ne de gram altın almayı tercih etmem" dedi. Altın fiyatlarının 2022 yılı içerisinde yeniden yükselişe geçeceğini ifade eden İslam Memiş, "Altın yıl içinde yükselecek mi? Tabii ki yükselecek. Gram altında 1.450 TL'yi beklemeye devam edeceğim Ancak ben bu seviyeden alım yapmanın uygun olacağını düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

Öte yandan dolar kurundaki hareketliliğe dikkat çeken İslam Memiş, "Özellikle temmuz ayında geçen yılın zirvesinin daha üst rakamlarında bir seviye beklediğimi söyleyebilirim." görüşünü savundu.

Ortadoğu ateşi altını yaktı! Dev bankalar altın için son rakamı duyurdu: 4.000 TL'ye dayanacak Ortadoğu ateşi altını yaktı! Dev bankalar altın için son rakamı... Haberi Görüntüle

'NİSAN AYINDAKİ DÜŞÜŞLER SON DÜŞÜŞLER'

"Altın yerine Euro veya Sterlin alırdım" diyen İslam Memiş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aylar öncesinde söylemiştim, nisan ayındaki düşüşler son düşüşlerdir. Mayıs ve Haziran ayında hızlı ataklar görebiliriz. Nisan ayındaki bu stabil durum Mayıs ve Haziran ayı öncesi yatırımcısına alım fırsatı sunuyor."

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Haberi Görüntüle

'HAZİRAN AYINDA KITLIK EKONOMİSİ OLACAK'

"Nisan ayından sonraki süreçlerde enflasyonun daha çok konuşulacağı, haziran ile eylül ayları arasında tüm dünyanın konuşacağı kıtlık ekonomisi olacak." diyen Altın para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "2020'de uyarmıştım tekrar paylaştım. Mayıs'ta da başlayabilir ama çok konuşulmaz." dedi.

Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit yok! 5 ilde sıkı denetim Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit... Haberi Görüntüle

'DOLARDA TEMMUZ AYINDA ZİRVE BEKLİYORUM'

Ayrıca  dolar kuru konusunda da tahminlerini açıklayan İslam Memiş Youtube kanalından yayınlanan videosunda dolar kurunun endeksin 101’i aşmasına rağmen 14,70 liranın üzerinde kalıcı olmadığını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mayıs ayı ile birlikte tekrar yukarı yönlü hamlelerini devam ettiren bir trend olabilir. Özellikle temmuz ayında geçen yılın zirvesinin daha üst rakamlarında bir seviye beklediğimi söyleyebilirim.

Dolar endeksi yükseliyor. Dolar uluslararası piyasalarda değer artışı sürecinde. Dolar yurt içinde ise değer kaybediyor. Bu ne demek? Dünyada dolar değer kaybedecek. Endeks yeniden 95-96 seviyesine kadar gerileyebilir. Bu da bize dünyada doların değer kaybedeceğini ama bizde de doların değer kazanacağını işaret ediyor.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

'ALTINDA YENİ ZİRVE GELECEK'

Önümüzdeki 3 ayda mayıs, haziran ve temmuz için işaret ediyor. Çünkü her şey tersine gidiyor. Ama bu baskılanma süreci bittikten sonra manevra ile agresif bir şekilde patlayan döviz kuru karşımızda olacağını tahmin ediyorum. Başta dolar/TL kurunun patlak vermesiyle altın, gümüş gibi emtiaların gram bazında fiyatlamalarında yeni zirvelerin gelmesine neden olacak. O yüzden nisan ayının final ayı olduğunu söylüyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading