Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş'ten kritik uyarı: 2022 bitmeden bu borçları mutlaka ödeyin!

İslam Memiş'ten kritik uyarı: 2022 bitmeden bu borçları mutlaka ödeyin!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaklaşan yeni yıl öncesi önemli uyarılarda bulundu. Memiş, vergi borcu veya gecikmiş harç ödemeleri olanların yanı sıra ehliyet alacakların bu ödemeleri geciktirmemesi gerektiğini gerekçeleriyle sıraladı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Ekonomi

23.01.2024, 20:00

Altın ve Para Piyasaları konusunda ekonomi dünyasının en önemli uzmanlarından İslam Memiş, 2022 son günlerine girilirken vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. İslam Memiş, özellikle vergi borçları ve harç ödemeleri konuunda ihmal edilmemesi gereken hussuları  tek tek sıraladı.

İşte İslam Memiş'in  açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Hem eviniz hem içiniz ısınacak! Aile Bakanlığı'ndan şartsız 3.500 TL... Haberi Görüntüle

E-DEVLET'E GİRİN VE BAKIN

”Şimdi iki aylık süreç içerisinde yavaş yavaş hepimizin sisteme girmesi gerekiyor ve özellikle bu e-Devlet sisteminde geriye dönük herhangi bir vergi borcumuz var mı yapılandırma için geç kaldık mı veya yapılandırma yapabiliyor muyuz bunu sorgulamamız lazım. Yine e-Devlet sistemi üzerinden veraset ilamı sorgusu yapmamız gerekiyor.” açıklamalarında bulunarak vatandaşların vergi borcu ya da veraset ilamları için 2023 yılına kadar beklememesi gerektiğini dile getirdi.

Düşük maaş alan emekliler dikkat! Emekliye seyyanen zam yapılacak mı?... Haberi Görüntüle

MİRAS BORÇLARINA DİKKAT!

İslam Memiş aynı zamanda kontrol edilmesi gereken ve 2023 yılına bırakılmaması önemli olan bir başka konunun miras borçları olduğunu da belirtti. Bu kontrol işlemlerinin tamamının 2023 yılından önce belirlenmesi gerektiğini aktaran İslam Memiş, bu konuyla ilgili olarak "Burada da büyüklerimizden eşimizden dostumuzdan akrabalarımızdan bir miras kaldı mı ve bununla ilgili veraset işlemleri yapmamız gerekiyor mu diye bakmamız lazım” dedi.

DOAS 2024 temettü ne kadar? DOAS temettü ne zaman yatacak?... Haberi Görüntüle

PASAPORT SÜRENİZİ KONTRO EDİN

İslam Memiş aynı zamanda kontrol edilmesi gereken bir başka hususun da yurt dışına çıkışlarda kullanılan pasaportlara ilişkin harç ödemeleri olduğunu aktardı. İslam Memiş, "Yine 2023 yılı ile alakalı yurt dışına çıkacak olan arkadaşlarımızın pasaportların bitme süresi azaldıysa 2023 yılı girmeden pasaportunu yenilemesi gerek. Fiyatlar yeni yılda artacak. Pasaport yenileme ücreti, yeni yılda zamlı ücrete tabi olacağı için bunu şimdiden halletmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Depoları doldurun büyük zam yolda! Benzin ve motorine ne kadar... Haberi Görüntüle

EHLİYET HARÇLARI ARTACAK MI?

Memiş 2023 yılına bırakılmaması gereken ödemeler listesine ehliyet harç ödemelerini de ekledi. Tüm ödemelerde artış beklediğini belirten İslam Memiş bu durumu, "Ehliyet alacağız veya ehliyet sınavına girmiş evladımız vardır. Yine 2023 yılından önce bu harçların ödenmesi gerekiyor bunları da geciktirmememiz gerekiyor. Yine geçmişe dönük bağlı bulunduğumuz ilçe belediyede veya büyükşehir belediyesinin internet sayfasına gireceğiz ve geçmişimizle alakalı herhangi bir evrak borcumuz var mı mutlaka sorgulamamız gerekiyor bu sorgulamalar da karşımıza çıkacak. Ödemeleri 2023 yılına bırakmamak lazım çünkü 2023 Yılı itibari ile vergilerde ciddi bir artış bekliyorum” şeklinde açıkladı.

Altın şaha kalktı! Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 500 TL'yi... Haberi Görüntüle

ARAÇ ALMAK İÇİN SON DÖNEMEÇ

Araç alacaklar aman dikkat!Araç almak isteyen ve bu araç alımında kredi çekmeyi düşünenlerin de 2023 yılı gelmeden karar vermesi gerektiğini belirten İslam Memiş, bu konu ile ilgili görüşlerini "2023 yılı ile alakalı kasko, sigorta ücretlerinde bir düşüş ben beklemiyorum. Şahsen araç fiyatlarında da bir düşüş beklemiyorum.  Belki döviz kuru gerilediği zaman kasko ücretleri de geriliyor, araba fiyatları da aynı sebepten gerileyebilir. Dolayısıyla ben beklemeyi tercih ediyorum diyen arkadaşlarımızın yine kasko ücretlerinde 2023 yılı itibari ile ciddi zamlarla karşılaşabileceğini şahsen tahmin ediyorum” cümleleri ile aktardı.

43 ilde 5.823 TL taksitle ev sahibi olabilirsiniz! TOKİ Konut... Haberi Görüntüle

SADECE 2 AY KALDI!

Ödemeler konusunda 2023 yılında zamların görüleceğini belirten İslam Memiş, her türlü ödemenin son 2 aylık süreçte tamamlanması ve gerekli evrakların hazırlanması gerektiğini aktardı. İslam Memiş, "Toparlayacak olursak arkadaşlar 2023 yılının 1 Ocak tarihi gelmeden iki aylık bir zamanımız var. Bu zaman içerisinde pasaportlarımız işte resmi evrak işlerimiz vergilerimiz gecikmiş zamlarımız gibi birçok işi halletmemiz gerekiyor. 2023 yılı 1 Ocak tarihi itibari ile zamlanacak olan veya bundan sonraki süreçlerde yeni zamlarla karşılaşacağımız bütün kalemlerin hazırlığını önceden yapmak lazım. Bu süreçten faydalanmak lazım. Bugünün işini yarına bırakmamak lazım. O yüzden kıymetli arkadaşlar 2023 yılı ile alakalı bu vergi harç ve cezalarla alakalı hazırlıklarımızı 2023 yılından en az iki ay önce yapmamız, tedbirimizi almamız gerekiyor ve kararlarımızı da net bir şekilde vermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading