Yandex Metrica

İslam Memiş'ten dolar ve altını olanlara son uyarı! Ocak ayında yer yerinden oynayacak

İslam Memiş'ten dolar ve altını olanlara son uyarı! Ocak ayında yer yerinden oynayacak

Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcılara çok önemli uyarılarda bulundu. Dolar, altın, euro ve gümüşte beklentilerini paylaşan Memiş, Ocak ayı için dikkatleri çekti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Finansal piyasalara ilişkin tahminleriyle geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Finans Analisti İslam Memiş dolar ve altın başta olmak üzere kripto para, gümüş ve sterlinde beklentilerini açıkladı. 

Memiş, ocak ayında para bolluğu olacağını iddia ederek şunları söyledi:

"Piyasalarda neler oluyor? Altın ve gümüşte yükselişler başladı mı? Dolarda düşüş devam eder mi? Bu süreç nasıl değerlendirilmeli gibi soruların yanıtı vermeye çalışacağım.

Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek ipucunu verdi Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

"ÜLKELERDE DOLARIN ZAYIF SEYRİ DİKKAT ÇEKİCİ"

Borsa İstanbul 3976'da yatay seyirde günü tamamladı. Pozitif görünüm devam ediyor ancak teknik olarak satışların devam edeceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Dolarda 18.60-18.64 fiyatları var. Dolar kuru geriledikçe ekran ile makas aralığı daralıyor. Dolar endeksi değer kaybettiği için bizim gibi gelişen ülkelerde de doların zayıf seyri dikkat çekici. Bir satış fiyatı var dolar endeksinde. Dolar TL kurunda seyir de biraz satıcılı. Öğleden sonra hem ABD'de önemli bir veri açıklanacak, hem de Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanacak. Euro dolarda pozitif seyir devam edebilir. Euro yatırımı yapanların ABD'deki büyüme verisi ve Avrupa'daki faiz kararını takip etmesi gerekiyor. 2023 ocak tarihinden itibaren dolarda negatif seyir devam edebilir. 

Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş peşe imzalandı Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş... Haberi Görüntüle

"EURO VE STERLİNİ DOLARA KARŞI TAVSİYE ETMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Euro ve sterlini dolara karşı tavsiye etmeye devam ediyoruz. Doları yatırım aracı görmekten ziyade euro ve sterlinin pozitif ayrışmasını daha güçlü gördüğümüz için pozisyonlarımızı korumaya devam ediyoruz. Euro doları geçti, bu önemli. Çünkü euro/dolar paritesi tekrar 1 seviyesinin üzerine ataklar gerçekleştirdi. Bu hafta boyunca bunun devam edeceğini tahmin ediyorum."

Altının ons fiyatı 1670 dolar seviyesinde. Geçen hafta sert geri çekilme vardı. Korku panik yok, sakin olun, elinizdeki malı kaptırmayın dedik. Ekim ayında ters köşe fiyatlaması oldu. Siz dikkat edin uyarılarım vardı. Hızlı bir toparlanmada olan altın onsu 1670 dolar seviyesinde. 1680 güçlü yükselişin başlaması için direnç seviyesi. Bu kırılırsa tekrar 1800'ü hedef alan fiyatlama içinde olacak. Yılın son çeyreğindeki pozitif görünüm devam ediyor. Beklentimde bir değişiklik yok. Gram altın TL fiyatı 1004-1009 lira aralığında. Geçen haftalarda 990'lı rakamları gördük, ekranlarda 970'li rakamları gördünüz. 1000 lira altına sarkmış oldu ama bu hafta tekrar yükseliş yönlü hareketlerini devam ettiriyor. Gram altında pozitif görünüm devam ediyor, o yüzden ucuza mal kaptırmayın. Yükseliş yönlü öngörümde değişiklik yok.

Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara çıkabilir... Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara... Haberi Görüntüle

"OCAK AYINDA KREDİ MUSLUKLARI AÇILACAK"

Gümüşte 19.90 yukarıda direnç devamında 21, 24 ve 27 dolar. Yıl sonuna doğru yükselişin devam etmesini bekliyorum. Gümüş gramı 12 lira seviyesinde. Bankada makas aralıkları oldukça geniş.

Kripto paralarda da pozitif seyir önemliydi. 21 bin dolar seviyesi zorlanıyor. Yüzde 3.52 puanlık değer artışı (26 Ekim) ile günü kapattı. Ben pozitif görünümün devam ettiğini düşünüyorum.

Sterlinde 20 lira altı trend vardı, 19'lu rakamlar görüldü, şu anda 21.63 sterlin kuru var. Yükselişle alakalı öngörümde değişiklik yok.

Ocak ayı itibarıyla kredi muslukları açılacak. Ocak ayında para bolluğunu avantaja çevirmek gerekiyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading