Yandex Metrica

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarını yıkan haber! Tarih verip duyurdu

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarını yıkan haber! Tarih verip duyurdu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar ilgili yatırımcıları üzen yeni tahminlerini duyurdu. Memiş yeni gelişmelerin ışığında doların 15 TL'nin üzerine çıkacağını gram altının ise 900 TL'nin altına düşeceğini belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:06

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara mayıs ve nisan ayı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunarak, altın ve dolar için yeni tahminlerini açıkladı.

Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5 yıl sonra toplanıyor! Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5... Haberi Görüntüle

DOLAR MAYIS AYINDA ARTABİLİR

FED'in faiz artırımı ve varlık daralmasına gideceğini ifade eden Memiş, FED'in enflasyonla her ay bu şekilde mücadele ettiğine dikkat çekti. Memiş FED'in mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımı yapacağını tahmin ederek ekonomiye yansımalarını şu şekilde açıkladı: 

Doların seyri gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için önemli. 3 ay önce dolar endeksi 88 bandındaydı, sonrasında 100 seviyesine kadar yaklaştı. Döviz kurlarında yukarı yönlü ataklar gelmesi çok kuvvetli. Bunun iki nedeni var: birincisi artan enflasyon, ikincisi ise FED’in faiz artırımına göre doların değerinin artması. Mayıs’ta borsalarda satışlar başlarsa bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde dolar yukarı yönlü ataklar yapabilir. 15 TL-15.50 TL bant aralığını Mayıs’ta bekliyorum. Mayıs’ta FED konuşulacak.

Bakan Şimşek'ten ABD ile kritik temas: Yatırımların derinleştirilmesi ele alındı Bakan Şimşek'ten ABD ile kritik temas: Yatırımların derinleştirilmesi ele alındı Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK 

Gram altın ve ons altın fiyatlarında düşüşün devam edeceğini söyleyen İslam Memiş, ons altının 1900 dolar altına gram altının ise 900 TL altına düşeceğini ifade etti. 

Memiş söz konusu açıklamasında, "Gümüş ise gram tarafında 11 TL altına düşebilir. Bunlar da alım fırsatı olabilir" ifadelerini kullandı. Memiş, dolar, altın, gümüş ve kripto paraların birlikte yarışacağına dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading