Yandex Metrica

İslam Memiş'ten altın ve dolarda zengin edecek yorum! İlk kez bu kadar net konuştu

İslam Memiş'ten altın ve dolarda zengin edecek yorum! İlk kez bu kadar net konuştu

Altın, dolar, borsa ve kripto para gibi alanlarda yaptığı yorumlarla geniş yatırımcı kitlesine hitap eden İslam Memiş, resmi YouTube kanalından zengin edecek öneriler paylaştı. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:21

Finans Analisti İslam Memiş, yaptığı yorumlarla geniş bir yatırımcı kesiminin anlık olarak takip ettiği isimlerin başından geliyor. Fed'in faiz artırımlarının piyasalarda olumlu karşılanacağını her fırsatta anlatan Memiş, resmi YouTube kanalından zengin edecek uyarıları paylaştı.

İslam Memiş'in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Bu hafta neleri takip edeceğiz, altın ve gümüş fiyatlarındaki seyir aşağı yönlü mü, yukarı yönlü mü, döviz kurlarında fiyatlar ne olacak, borsada yükseliş mi düşüş mü yaşanacak? Bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Borsa 5472 puan seviyesinde. 0.32'lik değer kaybı var. Kaygan bir zemindeyiz. Orta ve uzun vadede işlem yapanlar kazançlı olmaya devam edecek. Düşüş yönlü beklentimi koruyorum.

Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne... Haberi Görüntüle

DOLAR KURU

Dolar kuru 18.81 lira ekranlarda. Serbest piyaslarda 19.04-08 lira aralığında. Euro TL kuru 20.42 ekranlarda. Serbest piyasalarda 20.63-71 lira aralığında. Euro dolar paritesi 1.09 seviyesini test ettikten sonra geri çekildi. Beklediğimiz 1.09 seviyesi vardı. Burayı gördük. Biraz daha geri çekilme zamanı geldi. 1.07 seviyesini destek olarak takip edeceğim.

"Gram altın TL fiyatı 1165 seviyesinde ekranlarda. Gram altın serbest piyasalarda 1178-1183 seviyesinde. Geçen haftadan itibaren panik yapmayın, kar satışları bekliyorum, önümüzdeki haftalarda düşüşler bekliyorum, alım yapanlar fırsat kollasın uyarılarım vardı. Bugünden itibaren gerilediğini gözlemliyoruz. Geçen hafta 1193'e kadar yükselmişti. Düşüşlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. Alım için birkaç hafta beklemekte fayda var ama satış için de acele etmeyin, satan zarar eder, makas aralığı var. Yeni rekorlar göreceğiz. 2023 yılı altın yılı, gümüş yılı. 1450, 1550 yıllık bazda beklentimiz. 2022'de bilerek baskıladıkları fiyatları 2023'te baskılayamayacaklar."

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

"ZENGİN ETTİRECEK"

Gümüş zengin ettirecek sizi ama altın fiyatları da sizi koruyacak. Sakın ola düşük fiyattan aldıklarınızı satmayın hatta alım için fırsatlar kollayın. Altın ve gümüş yatırımcısına uyarım vardı. 1850 dolar ons tarafında destek seviyelerini beklediğimi ifade ettim. Bu düşüşleri beklemekte fayda var. Alım için acele etmemek gerekiyor. Gümüş onsu 22.80 destek seviyesi. Buradan tepki alımı gelebilir. Gümüş neden sert bir şekilde geriledi, neden düşüş bekliyoruz, çünkü altın ve gümüş rasyosu yüzde 3.5 artışla 83.33'e kadar yükseldi. Bu yükseldiği için altın, gümüşe kıyasla daha pahalı. Gümüş de altına kıyasla daha ucuz kaldı. Sadece altınım var gümüş yok, altınımla gümüş alabilir miyim diyen kardeşim, evet. Bugün altın verdiğin, gümüş aldığın zaman ucuza maletmiş oluyorsun. O yüzden elindeki altının bir miktarıyla gümüş alabilirsin. Gümüşün gram fiyatı da 13.93 lira ekranlarda, serbest piyasalarda 14 lira üzerinde.

Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza kesmeyeceğiz! Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza... Haberi Görüntüle

BİTCOİN'DE DEĞER ARTIŞI

Bitcoin 22 bin 747 dolar seviyesinde. Bir değer artışı var. 25 bin dolar seviyesine bakmaya devam ediyoruz. 16-18 bin dolar aralığımız vardı, bu bant aralığı kırıldı. Artık yukarıda 25 bin aşağıda 20 bin dolar seviyesi var. Bunları takip edebilirsiniz.

Sterlin dolar paritesi 1.2340 seviyesinde. 1.25 üzeri rakamları bekliyoruz.

Piyasalarda bir veri akışı yok, gerginlik yok. Teşvikler, yapılandırmalar var, seçim sürecini değerlendirmemiz gerekiyor uyarılarım vardı. Sayın Cumhurbaşkanı borç yapılandırmasını açıklayacak. Burada önemli olan tarih 31 Aralık 2022. Bu tarihe kadar borcu olan, yapılandırmaya girenler bu süreçten faydalanacak. Affı mümkün olacak, taksitlendirip yapılandırabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading