Yandex Metrica

İslam Memiş'ten 84 milyona gram altın uyarısı! Kriz devam ediyor! Mart ayı bitmeden olanlar olacak

İslam Memiş'ten 84 milyona gram altın uyarısı! Kriz devam ediyor! Mart ayı bitmeden olanlar olacak

Banka krizi tüm dünyada etkisini sürdürürken altın fiyatları rekora koşmaya başladı. Yatırımcılar nasıl davranmaları gerektiğini araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi. Memiş mart ayında yaşanacakları tek tek anlattı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

ABD'de başlayan banka krizi Avrupa'ya sıçradı. Bankalar ardı ardına iflaslarını açıklarken, altın fiyatlarında rekor yükseliş başladı. 

Gram altın ons tarafından aldığı destekle 1.175 TL’yi gördü. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise son günlerdeki artışlarla ilgili yatırımcıları uyardı.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

BORSA'DA 5050-5250 ARASINI TAKİP EDECEĞİZ 

Piyasalarda yaşanan değişimlere ilişkin konuşan Memiş şu sözlere yer verdi: 

Borsa İstanbul’da 5450 seviyesinde bir direnç noktası var. Alım için acele etmediğimi söyleyebilirim. Bugün 5050 ile 5250 arasında takip edeceğimiz seviye.

Dolar TL kuru 18,99 lira ekranlarda, serbest piyasalarda 19.18-19.23 lira aralığında. Dolar güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. Dolar/TL kuru dolar endeksinden de destek gördü. Dolar/Euro paritesi de yeniden toparlandı. Sterlin/Dolar paritesi alım için uygundur. Bugün Avrupa Merkez Bankasının faiz artırımı var, 25 baz puan artırması bekleniyor.

Rekor kıran altın durakladı! İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: İki ihtimal var! Rekor kıran altın durakladı! İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: İki... Haberi Görüntüle

GRAM ALTINA DİKKAT: GERİ ÇEKİLEBİLİR 

Gram altın serbest piyasada 1.184-1.190 lira civarında, dün kapalı çarpıda 1200 lira seviyesini test etti. 1.200 lira kritik direnç seviyesidir, yukarı yönlü atakları göreceğiz. Ancak hızlı yükselişten kar satışları gelebilir. 1870-60 dolar aralığına ons altın geri çekilebilir, gram altın için 1140-60 aralarını takip ediyorum, buralarda alım fırsatı sunabilir, kısa vadeli bir geri çekilme ve tekrar kaldığı yerden devam edecektir. Bugünden itibaren bir geri çekilme bekliyorum. Gümüşte 22 dolar seviyesi kırıldı ve buradan yeniden satış geldi. Gümüşte pozitif görünüm devam ediyor. Bugünden itibaren geri çekilmeler olabilir. Gümüşün getirisi altından fazla olacaktır.

ABD’de 3 farklı bankanın iflasının Avrupa ve Asya’yı da etkileyebileceğine dikkat çeken Memiş, “Ok yaydan çıktı, ciddi bir türbülans var. Bankaların batmasıyla risk algısında ciddi bir bozulma var” diye konuştu.

İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu: Yıl sonu o rakamları rahat görür İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu:... Haberi Görüntüle

ARTIK TIKANDI YAPABİLECEKLERİ BİR ŞEY YOK 

Memiş, haftaya Amerikan Merkez Bankasının faiz artırımına gideceğini hatırlatarak “FED 25 baz faiz artırım yapacaktır, 25 baz puanı piyasalar fiyatlıyor. 2024 yılının ilk çeyreğinde faiz indirimlerine başlayabilir. Artık tıkandı, yapabilecekleri bir şey yok. Enflasyonla mücadele ederken ekonomilerine ciddi bir zarar verdi” dedi. 

“ABD-Rusya arasında ciddi bir gerilim var” diyen Memiş, şunları söyledi: 

Umarım Rusya-Ukrayna çatışmasında ABD müdahale olmaz, bu kez ciddi bir risk oluşur ve piyasalar bir bahane bekliyor, bunu bankalarla yakaladılar. Piyasalar Rusya-ABD gerilimini kullanabilir.

Memiş, Bitcoin’de 22 bin doları destek olarak takip edeceğini belirterek "Hızlı yükseldiği için geri çekilebilir" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading