Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş sonunda gram altın bombasını patlattı! Öyle bir rakam verdi ki: Bu fiyata gelirse yer yerinden oynar

İslam Memiş sonunda gram altın bombasını patlattı! Öyle bir rakam verdi ki: Bu fiyata gelirse yer yerinden oynar

Yaptığı yorumlarla geniş bir yatırımcı kitlesi tarafından takip edilen ve piyasalarda önemli haberleri ileten Finans Analisti İslam Memiş, YouTube üzerinden yeni önerilerde bulundu. Memiş'in gram altın yorumu dikkat çekti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

2023'e hızlı bir giriş yapan ancak daha sonra yatay seyirde devam eden gram altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve gram altının gelecek fiyatı yönünde yapılan tahminler takip ediliyor. 

Yaptığı yorumlarla dikkat çeken ve yatırımcılara yönlendirmelerde bulunan Finans Analisti İslam Memiş, yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, yatırımcıları uyarmayı da ihmal etmedi ve gram altına ilişkin önemli ifadeler kullandı. 

Merkez Bankası kararları dengeleri değiştirdi! Rekor kıran altın haftanın son... Haberi Görüntüle

2022 SOYGUN YILIDIR

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

"Enflasyon 2022 yılında patlak verince altın ve gümüş tarafında dip seviyeleri gördü. Abuk sabuk fiyatlamaları gördük. 2022 yılı soygun yılıdır, gardınızı alın uyarılarımız vardı. Satanın zarar ettiği, almayanın zarar ettiği bir süreci gördük. Satan yerine hiçbir şey koyamadı. Kira, emlak fiyatları patlak vermişken, gıda fiyatlarında da artışlar gördük.

Son dakika... Bakan Bayraktar'dan yeni rezerv müjdesi: 'Göktepe-1 adını verdiğimiz... Haberi Görüntüle

EN ÇOK BORSA KAZANDIRDI

2022 yılına atıfta bulunmak istiyorum. Türkiye'de 2022'de en çok Borsa İstanbul kazandırdı. Yüzde 200'e varan bir değer artışı oldu. Borsaya giriş yapanlar ciddi anlamda kazanç sağladı. BİST 100 endeksi son aylarda neden çok konuşuldu, 2023'e bir başladı, hemen kar satışları gördük. Dün yüzde 3 civarında bir satış vardı. Biz 3 veya 4 defa kademeli alım yapacağız dedik. En az 6 ay bekleyerek borsa tarafında yatırımları bekleyeceğiz. Ne oldu da borsada sert düşüşler gördük. Birincisi yüzde 200 getirisi olan piyasada teknik olarak satışların gelmesi doğaldır. O zaman bütün varlıklarımızı borsaya koyalım. Ne böyle bir piyasa ne de böyle bir mantık var. Zirveyi de dibi de göreceğiz. 2023 yılında 4400 seviyesi, zirve olarak 6500 puan seviyesini takip etmeye devam edeceğim.

O bankadan müşterilerine müjde: Harcamaya göre ödeme yapılacak! Başvuranlara 7.500... Haberi Görüntüle

DOLARDA BU TARİHE DİKKAT

2022 yılında herkes doları konuşuyordu. Yüzde 40 getiri ile 3. sırada oldu. 18.81 ekranlarda, Kapalıçarşı'da 19 lira bandında dalgalanıyor. Vatandaş kendine şunu soracak. Dolar bir yatırım aracı mı? Ben doları ve dövizi bir yatırım aracı olarak görmüyorum. Benim için önemli olan getirisi. Bir yıldır baskılanma devam ediyor. Ben yılı ikiye ayırıyorum. Hazirana kadar baskılanacak, hazirandan sonra 24-25 liraya kadar atak gerçekleşebilir.

Emekliye en yüksek promosyon veren bankalar hangileri? Bankalar ödeme miktarlarını... Haberi Görüntüle

ALTIN İÇİN 2-3 HAFTALIK SÜRECİ İYİ DEĞERLENDİRİN

Dip diye bir şey yok, zirve diye bir şey yok. Ne dipten alırsın ne zirveden satarsın. O tabirleri bırakacağız. Finansal piyasalarda sadece teknik vardır. Gram altın TL 2022'de 1114 seviyesinden yılı tamamladı, 770'ten yıla başlamıştı. Yüzde 43 getiri sağladı. Ben 1 kilo altın aldım, yıl bitti, 1 milyon 114 bin liradan sattım. 339 bin lira para kazandım. Aylık getirisi 28 bin 250 lira. Soru şu, geçen yıl 775 bin liraya bir daire aldın, 5-10 bin liraya mı kira verdin, sana 28 bin liradan bahsediyorum, nokta.

Gram altın TL fiyatı son 20 yılda yüzde 6290'lık getirisi ile en çok kazandıran yatırım aracıdır. İkinci sırada borsa, üçüncü sırada euro, dördüncü sırada dolar vardır. Dolar ve onstan destek gördüğü için yatırımcısını hiçbir zaman üzmez. Bugün gram altın 1185 lira. Tarihi hatırlamazsanız elinizdeki değerin kıymetini bilmezsiniz. Gram altını kıyamete kadar değer kaybetmeyecek sınırlı varlıklardır. Alın almayın ancak altını gerçek para olarak gören, altın üzerinden ticaret yapanın sırtı yere gelmez. Bu nettir. Herkes evlendiği tarihi yazsın, gram altın fiyatını yazsın, düğün takılarım dursaydı ne olacaktı, bitti. Ben 10-15 yıl önce ev aldım, kaç grama aldım, şu an kaç gram?

Gram altın TL fiyatında, kısa vade için, 2-3 haftalık süreçte geri çekilme tahmin ediyorum. 1140'a kadar gerilemesi muhtemeldir ancak bu da son tren, binen biner. Bir sonraki treni bekler, maliyeti biraz daha artar. Yıllık bazda zarar etmeyecektir ancak teknik olarak 1140 seviyesinin aşağıda ifade edebilirim. 1350, 1450, 1550 bekliyorum. 2023 yılında ons altında da destek gören gram altında tarihi rekor yolda. Altın borçlanmayın, alacaksanız da 2-3 haftalık süreci iyi değerlendirin."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading