Yandex Metrica

İslam Memiş gram altın ve gümüş için kritik seviyeyi açıkladı! 'Alıp başını gidecek' deyip duyurdu

İslam Memiş gram altın ve gümüş için kritik seviyeyi açıkladı! 'Alıp başını gidecek' deyip duyurdu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gram altın ve gümüşteki yükseliş hakkında dikkat çeken açıklama geldi. Kritik seviyeyi açıklayan Memiş, 'O seviyeyi kırınca alıp başını gidecek' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüşteki yükseliş hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş, "Yeni müjdelere hazır mısın?" başlıklı videosunda gram altın ve gümüş için kritik seviyeyi açıkladı. 

Tüm emekliler alacak: Emeklilere 14.002 TL bayram ikramiyesi farkı müjdesi! Tüm emekliler alacak: Emeklilere 14.002 TL bayram ikramiyesi farkı müjdesi! Haberi Görüntüle

KASIM AYININ İLK HAFTASI YÜKSELİŞLE BAŞLADI

İslam Memiş, "Fed'in faiz kararından sonra altın ve gümüşte sert düşüş ve yükselişler görmüştük ancak fiyatların tekrar yükseldiğini, karar sonrası aynı seviyelere geldiğini, gümüş tarafında 6.11'lik değer artışı haftayı tamamladığımızı gözlemliyoruz. Kasım ayının ilk haftasını altın ve gümüş fiyatlarında yükselişle tamamladık." dedi.

Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Haberi Görüntüle

"DOLAR TALEBİ AZALMAYA BAŞLADI"

Emekli ve memur zam oranlarına dikkat çeken Memiş, sözlerine şöyle devam etti:

"Emekliler için yüzde 10.84, memurlar için de 11.84 oranın zamlar netleşti. 2023 yılında en düşük memur maaşı da 12 bin 747 olarak hesaplanabiliyor. Dalgalı piyasalarda dolar kurundaki gerileme dikkat çekiciydi.

Her ne kadar ekranlarda 18.61 olsa da, Kapalı Çarşı'da 18.70-71 aralığında bir kur vardı. Ekran fiyatı ile Kapalı Çarşı piyasası arasında artık bir fark kalmadı. Çünkü dolar talebi azalmaya başladı ve BDDK kararlarıyla şirketler de döviz bozdurmak zorunda. Bankalarda da döviz mevduatlarında ciddi bir gevşeme var.

Merkez Bankaları topluyor, elindeki malı kaptırma dedim. Resmi bir açıklama daha geldi. Ekim ayında 59 tonluk net çıkış oldu sanal ortamda. Bu fiziki taraftaki alımları artırdı. Fiyatın çok düşük olması da onların ekmeğine yağ sürdü. 55 yılın en hızlı altın toplama süreci yaşandı. Bu eylül ekim aylarında. Dolayısıyla sert baskılanmalar artık yerini yükselişlere bıraktı.

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

"PATLADIĞI ZAMAN FENA PATLAYACAK"

Altının ons fiyatı 1674 dolar seviyesinde. Bu hafta 1618'e kadar geriledi. 1680 dolar direnci kırılırsa yukarıda 1705 dolar direnci var. Ben pozitif görünüm devam ettiği ve kasımı beklediğim için, beklemeye devam ediyorum. Altın pimi çekilmiş bomba gibi, patladığı zaman fena şekilde patlayacak.

980'e kadar gerilemişti gram altın, ekranda 960'ı görenler almak için atladı ama böyle bir rakam yoktu. Ekran ve piyasa farkı var. Kapalıçarşı'da ekran fiyatı geçerli değil. Bu alım satım piyasasını bitirdiler bankalarda o yüzden al sat diye bir dert yok. Çok şükür diyorum çünkü kumar oynamayacak kimse.

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

KRİTİK SEVİYEYİ İŞARET ETTİ

Gümüşün ons fiyatı 6.73'lük değer artışı ile haftayı kapattı. 20.50 dolar seviyesi kırıldı, 20.80 test edildi, pozitif görünüm devam ediyor. 21.50 doları bir kırsak zaten alacak başını gidecek. Güzel bir getiri, bir armağan. Müthiş bir getiri. Bir de yukarıda 21.50 var, bunun belini bir kırarsa aldı başını gitti, bizi de mutlu etti diyeceğiz. Gram gümüş 12.80-13.80 aralığında. Yüzde 6 değer artışı var."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading