Yandex Metrica

İslam Memiş gram altın için müjdeli haberi verdi! 'Artık söyleyebilirim'

İslam Memiş gram altın için müjdeli haberi verdi! 'Artık söyleyebilirim'

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altındaki yükselişi değerlendirirken, uzun zamandır kurmadığı o cümleyi kurdu. Memiş, uzun vadeli tahminini de açıkladı.

Ekonomi

05.02.2024, 22:10

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altındaki yükselişleri değerlendirdi. Memiş, piyasalardaki diğer gelişmelere dair öngörülerini de sıraladı.

Memiş, şunları söyledi:

22 Mart'ta Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı açıklanacak, muhtemelen 25 baz puanlık bir faiz arttırımıyla tekrar yoluna devam eden bir FED var. Ancak 50 baz puanlık bir beklenti vardı, bu bankacılık kriziyle alakalı haber akışları FED'i biraz daha frenlemesine neden olduğunu tahmin ediyorum. O yüzden 50 baz puan değil de 25 baz puanlık bir faiz arttırımı gündeme gelebilir. Önemli olan Amerika Merkez Bankası hazirandan sonra biraz daha kenara çekilebilir. Bu faiz arttırımlarını geciktirebilir ve 2024 yılının ilk çeyreğiyle alakalı tekrar faiz indirimlerine gideceği beklentisi var. Bu da altın fiyatlarının önünü açacak faktörler arasında.

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

EKRANLARDA GÖRÜLENE İNANMAYIN 

Memiş, "Gram altın serbest piyasalarda 1.200 lirayı gördü. Yani, artık altın yükseliş trendine girdi diyebilirim. Ekranlarda 1.183,80 Lira ama geçerli değil zaten" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading