Yandex Metrica
SON DAKİKA
İslam Memiş, "Gram altın atak yapacak" deyip uyardı: Ekin ayında bakın kaç lira olacak?

İslam Memiş, "Gram altın atak yapacak" deyip uyardı: Ekin ayında bakın kaç lira olacak?

Altın fiyatlarında bir süredir yaşanan düşüş yatırımcıları düşündürüyor. Vatandaşlar altın alınmalı mı? sorusuna yanıt arıyor. İslam Memiş, altın ve dolar konusunda yatırımcıları uyardı. Gram altının atak yapacağı belirtilirken, Ekim ayına dikkat çekildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Vatandaşlar, yatırım konusunda nasıl bir yön çizeceğini merak ediyor. Altında yaşanan düşüş sonrası yatırımcılar 'altın almalı mı, satmalı mı?' sorusuna yanıt arıyor. Uzmanlardan konuyla ilgili peş peşe açıklama geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altın ve dolar konusunda uyarıda bulundu. 

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam yolda! AK Partili Akbaşoğlu... Haberi Görüntüle

"PUTİN BÜYÜK BİR SAVAŞ HAZIRLIĞINDA"

Ekim ayına dikkat çeken İslam Memiş, şöyle konuştu: 

Ekim hazırlığına başlamamız lazım uyarılarım vardı. Fed'in faiz kararı konuşulsa da Putin'in açıklaması çok çok önemliydi. Seferberlik ilan etti, bunun yanında savaş riskini devam ettirecek açıklamalar yaptı. Nükleer dahil tüm silahlarımızı kullanırız diyor. Kışın onlar donacak algısı içinde. Jeopolitik riskler tırmanıyor. Putin'in açıklamaları oldukça önemli. Büyük bir savaşın hazırlığında olduğunu gözlemliyoruz. İran'da da bazı durumlar gerçekleşiyor.

Hedef 100 bin varil! Cumurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Şırnak Türkiye'nin petrol... Haberi Görüntüle

"ALTIN ONS HAREKETLİLİK OLABİLİR"

Sokak gösterileri büyüyebilir. Fed faiz artırımlarına devam etti ancak yılın son çeyreğinde 50 baz puan devamında 25 puan artırım yapar diye tahmin ediyorum. Yılın son çeyreği yılın ilk çeyreğine benzeyebilir. Nereye bakarsanız problem var. İyi bir gelişme var mı, hayır. Sistematik şekilde dünya düzeni, değişim süreci sancılı geçeceği için bu süreci çok serbest bırakmayacaklar.

Daha düşük faiz artırımı yapması dolar endeksinde gerileme gündeme getirecektir. Size dolar endeksinde 104-105'e geri çekilme olabilir, altın ons, gümüş ons hareketlilik olabilir uyarım vardı.

O bankadan müşterilerine müjde: Harcamaya göre ödeme yapılacak! Başvuranlara 7.500... Haberi Görüntüle

"DOLARA SICAK BAKMIYORUM"

Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM'de param var, boşa çıktı dolar alayım mı? Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz, elimde TL var. Ben TL'yi altına çevirip KKM'den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farklı alacağımdan zararım olmuyor. KKM'de TL'de duranlar, eline yeni TL geçenler bu hamleleri değerlendirebilir..

Dolara sıcak bakmıyorum. Dolar 20 yılın zirvesinde, euro 20 yılın dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz lazım. Ben alırım altınımı, KKM'ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak.

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber geldi! Emekli maaşlarına ek ödeme ücretleri... Haberi Görüntüle

ALTINDA DALGALANMA DEVAM EDEBİLİR

Analistler, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCM) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin, yurt dışında ise ABD'de büyüme, Almanya'da enflasyon ve Avro Bölgesi'nde ekonomik güven endeksinin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.620 ve 1.600 doların destek, 1.660 ve 1680 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading