Yandex Metrica

İslam Memiş 'bir hafta içinde' diyerek duyurdu! Gram altında rekor yükseliş geliyor

İslam Memiş 'bir hafta içinde' diyerek duyurdu! Gram altında rekor yükseliş geliyor

Finans Analisti İslam Memiş, resmi Twitter hesabında, katıldığı televizyon programlarında ve kişisel YouTube kanalında yaptığı yorumlarda altın ve dolar yatırımcılarına, fiyat tahminlerini sıralıyor. İslam Memiş, son açıklamasında oldukça net bir tarih vererek altın ve gümüş için yükseliş beklediğini ifade etti.

Ekonomi

10.02.2024, 12:15

Finans Analisti İslam Memiş, yaptığı açıklamalar ve piyasa analizleri nedeniyle geniş bir yatırımcı kitlesi tarafından takip ediliyor. 

Geçen yıl, 2023'ün altın ve gümüş için yükselişle geçineceğine değinen İslam Memiş, bu açıklamalarını destekler ifadelerde bulundu.

Kişisel YouTube kanalında konuşan İslam Memiş, altın ve gümüş için yükseliş beklediği görüşünü yineledi. 

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Haberi Görüntüle

BORSA TAHMİNİ

İslam Memiş, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Emtia fiyatlarındaki yükselişler devam edecek mi, borsadaki satışlar devam eder mi, kripto para yatırımcıları ne yapmalı, seçim süreci piyasaları nasıl etkiler? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Borsa 100, 5280 seviyesinde. 0.33'lük değer kaybı var. 5000 puan seviyesi altında alım yapacağız. Bu taraftaki öngörümde değişiklik yok.

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Haberi Görüntüle

EURO/DOLAR'DA DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜM DEVAM EDİYOR

Dolar TL Kapalıçarşı'da 18.96-19 lira aralığında. Biraz daha geri çekildi serbest piyasalarda ama ekranlarda baskılanan süreç devam ediyor. 20.50'lerde euro/TL, serbest piyasalarda 20.62-69 aralığında. Makas aralığı var yine. Euro/dolar paritesinde düşüş öngörüm devam ediyor. Euro/dolar paritesindeki seyir negatif sürebilir benim açımdan. 1.08'e kadar düşüşleri takip edebiliriz.

Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Haberi Görüntüle

ALIM YAPMAK İSTEYEN BEKLEMELİ

Altının onsu 1900-1950 bant aralığına sıkıştı. Bant aralığı yüksek. 1940'a kadar yükseldi, 1932 dolar seviyesinde. Benim nazarımda yüksek, alım seviyelerimizi gram altın yatırımcıları biliyor. Ne zamanki altın onsu 1850-60 dolar seviyesinde, karşındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa, buradan gram altına giriş yapacağız. Şubat ayı 15'ine kadar bu süreci devam edeceğiz. Bu öngörüm hala geçerli. Mutlaka bir düzeltme yapması gerekiyor, en az 100 dolar, alım yapmak isteyenler kenarda bekleyebilir. Dolarla alım yapacak olanlar da kenarsa sakince beklemeli.

Başvuran her anneye 36 bin TL devlet yardımı verilecek: Tek şart... Başvuran her anneye 36 bin TL devlet yardımı verilecek: Tek... Haberi Görüntüle

ALTIN İÇİN ALIM SEVİYESİ NERESİ?

Gram altın TL ekranlarda 1175 lira, Kapalıçarşı'da 1181-86 lira aralığında. Agresif yükseliş, sağlıksız yükseliş tekrar geriledi (dün). 12 liralık değer kaybı oldu akşam (dün) saatlerinde. 1140, 1150 seviyelerinden alım yapılabilir ama şu an bu seviyelerden alım yapılmasının uygun olmadığını düşünüyorum. 1230, 1350, 1450, 1550 olarak yukarı yönlü gram altın göreceğiz uzun vadede. 3 haftada 81 lira yükseldi, çok önemli bir kazanç. Gramında 81 lira. Bunun bir düzeltme yapması gerekiyor. Alım yapacak olanların da biraz daha beklemesi gerekiyor.

Gram altın güne rekorla başladı! İşte 9 Nisan güncel altın fiyatları Gram altın güne rekorla başladı! İşte 9 Nisan güncel altın... Haberi Görüntüle

GÜMÜŞ FİYATLARI YÜKSELİŞ KAYDEDEBİLİR

Gümüş onsunda geri çekilmenin mümkün olacağını ifade etmiştim. Altın gümüş rasyosu 82 seviyesine kadar yükseldi. Altın ve gümüş almak isteyene fırsat uyarım vardı. Dolarla gümüşün onsu için fırsat bekleyenler, buyur gümüş bedeva dedim. Şu anda altın gümüş rasyosu 80-82 dolar aralığında gelip gitti. Bu hafta rasyonun yükselmesinden dolayı, sanal fonlarda gümüş girişinde rekorlar kırıldı. Gümüşün düşmesiyle birlikte gümüş fonlarına müthiş bir giriş oldu. Gümüş fonlarına girişin hızlanması bir haftalık süreçte gümüş onsunda 25-26 dolar seviyelerini görebiliriz. Agresif girişler yaşanabilir. Elinde dolar ve altın bulunduranlar gümüşü ihmal etmemeli. Oldukça ucuz bir fiyatlamadan geçmekte, bir haftalık süreçte hızlı atak yaparsa şaşırmayın. Gram gümüş 14.42. Bu fiyat için ucuz olduğunu ifade ettik. Altının bu kadar yükselmesine rağmen, altın gümüşsüz yükseldi. Bu da sağlıksız bir yükseliş. Gümüşün bu kadar geride, düşük kalması, fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'. Seninle konuşuyor fiyat. Ben eğer bir şey satın alacaksam, geride kalmış olan, değeri düşük ne varsa onu satın alırım düşüncesiyle gümüş tarafını önemsiyorum. Hem ons hem gram bazında bedava. Belki yarın da görebiliriz agresif yükselişler dikkat edin."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading