Yandex Metrica
SON DAKİKA
İŞKUR'dan öğrenci ve ihtiyaç sahiplerine aylık ödeme müjdesi! 18-29 yaş arasıysanız buradan başvurun

İŞKUR'dan öğrenci ve ihtiyaç sahiplerine aylık ödeme müjdesi! 18-29 yaş arasıysanız buradan başvurun

İŞKUR'dan öğrenci ve ihtiyaç sahiplerine günlük ödeme müjdesi geldi. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları ile iş arayışında olanların mesleki deneyim kazanmaları ve istihdam sürecine katılmaları sağlanacak. İşte, öğrenci ve ihtiyaç sahiplerine günde 359 lira kazandıracak programın detayları...

Ekonomi

28.01.2024, 09:19

İŞKUR'dan öğrenci ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjde geldi. İŞKUR'un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara günlük olarak ödeme yapılıyor. Sisteme kayıtlı iş arayışında olanların mesleki deneyim kazanmaları ve istihdam sürecine katılmaları düzenlenen program için detaylar belli oldu. Bu programdan yararlananlara 359 lira günlük para verileceği bildirildi. Diğer yandan sunulan sisteme kayıt olmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. İŞKUR İş Başı Eğitim Programları için katılım şartları...

İşbaşı eğitim programı; nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktadır.

Bu sayede işverenler ihtiyaç duydukları işgücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu bulunmadan kendileri yetiştirme imkânına kavuşmakta ve doğru işçi bulma olanağı elde etmektedirler..

İşverenler istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi Kurumumuzdan da kendilerine katılımcı adayı bulunmasını talep edebilmektedirler.

1,5 milyar dolarlık kaynak! Bakan Şimşek resmen duyurdu: Dış finansmana... Haberi Görüntüle

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI KATILIM ŞARTLARI

  • En az beş sigortalı çalışana sahip olmak,
  • İŞKUR'a kayıtlı olmak,
  • Katılımcıların en az %70'ini 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az üç katı kadar süreyle istihdam etmeyi taahhüt etmek.

İşbaşı eğitim programına katılabilecek katılımcı sayısına esas sigortalı sayısı, işverene ait vergi numarası altında ve programın düzenleneceği ilde yer alan işyerleri için programın başlangıç ayından önceki on iki aylık dönem içerisinde yer almak koşuluyla son altı aya veya altı aylık döneme ilişkin olarak SGK'ya verilen sigortalı sayısını gösterir belgede yer alan toplam prim gün sayısının yüz seksene bölünmesi suretiyle hesaplanmaktadır..

İşverenler aynı ilde ve aynı vergi numarası altında yer alan işyerlerinde çalıştırdıkları sigortalı sayılarının %30'una kadar katılımcı talep edebilmektedirler..

Türk Meslekler Sözlüğünde meslek ana grubu "Nitelik Gerektirmeyen Meslekler" olarak belirlenen meslekler dışındaki mesleklerde program düzenlenebilecektir.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekliler bayram edecek: İşte en yüksek... Haberi Görüntüle

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU BELGELERİ 

Başvurular Kurum sistemi üzerinden gerçekleştirilecek olup işverenlerin başvuru öncesinde aşağıdaki belgeleri hazırlaması gerekmektedir.

  • Talep dilekçesi,
  • İşveren türüne göre; ticaret sicil gazetesi, vakıf senedi, dernek tüzüğü, merkezin bulunduğu ile ait birlik veya oda kaydı belgelerinin aslı veya noter onaylı örnekleri veya işverenin hukuki durumunu gösterir belge,
  • İmza Yetki Belgesi; İşverenin veya işverenin imzaya yetkili temsilcisinin imzasını gösterir belge,
  • Ortaklık Durum Belgesi; işverenin ortaklarını, ortaklık tipini ve hisse oranını gösteren ticaret sicil belgelerinden biridir,
  • Aynı Meslekte Çalışanı Olduğuna Dair Belge; işverenin işbaşı eğitim programı düzenlenecek ilde aynı veya yakın meslekte sigortalı çalıştırdığını kanıtlayan belge.

43 ilde 5.823 TL taksitle ev sahibi olabilirsiniz! TOKİ Konut... Haberi Görüntüle

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI SÜRESİ

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

AK Parti'den müjdeli haber! emekli aylıklarına zam geliyor! Mitingde açıklanacak!... Haberi Görüntüle

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA KARŞILANACAK GİDERLER

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 327,18 TL, öğrencilere 245,38 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 163,59 TL,
Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 359,90 TL cep harçlığı ödenmektedir.

Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanmaktadır..

Programa katılan kişilere İŞKUR'un yaptığı ödemeler dışında programın düzenlendiği işveren tarafından yapılan ve aylık brüt asgari ücretin yarısını geçmeyen fiili ödemelerin gelir vergisi kanunu gereğince vergi matrahından indirilmesi imkânı da bulunmaktadır.

Yarın herkes A101'e koşacak! 29 Mart A101'de bayram alışverişi için... Haberi Görüntüle

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU YERİ VE TARİHİ

İşbaşı eğitim programlarına başvuru şartlarını sağlayan tüm işverenler, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabilmektedirler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading