Yandex Metrica

İŞKUR'dan annelere dev destek! Başvuran herkese rekor ödeme yapılacak

İŞKUR, çocuğunu büyüten ve bu süreçte işsiz kalmak istemeyen anneler için destek sunuyor. Bu destek kapsamında 'yarım çalışma ödeneği' adı altına ödenek sunuyor. Peki, bu ödeneği almak için ne yapmak gerekiyor?

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), vatandaşlara destek uygulamalarına devam ediyor. Bu uygulamalardan biri olan yarım çalışma ödeneği annelere 2016 yılından itibaren ödeniyor. 

Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek: Uzman ekonomist altın için tarih verdi Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek:... Haberi Görüntüle

YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HANGİ KOŞULLARDA VERİLİYOR?

İş Kanunu kapsamında kullanılan doğum sonrası analık hali izninin bitiminden itibaren çocuğunun bakımı ve yetiştirilmesi amacıyla ve çocuğun hayatta olması kaydıyla kadın işçi ile üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçilere belirli koşullar altında 60 ila 360 gün arasında haftalık çalışma süresinin yarısı kadar verilen ücretsiz izindir.

Yarım çalışma ödeneğine başvuru yapmak isteyenler, istenen şartların neler olduğunu merak ediyor. İŞKUR yarım çalışma ödeneği başvuru şartları şöyle:

İşçinin adına doğum veya evlat edinme tarihinden önceki son üç yılda en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi bildirilmiş olması,

Haftalık çalışma süresinin yarısı kadar fiilen çalışılması,

Hak sahipliğine konu olan çocuğun hayatta olması,

Analık hali izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma belgesi ile başvuruda bulunulması, gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading