Yandex Metrica

İşçi maaşına yüzde 55 zam! Toplu sözleşmede imzalar atıldı! Bayramdan önce 9 bin 500 lira da harçlık verilecek!

İşçi maaşına yüzde 55 zam! Toplu sözleşmede imzalar atıldı! Bayramdan önce 9 bin 500 lira da harçlık verilecek!

Milyonlarca asgari ücretli çalışan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihinin açıklanmasının ardından yapılacak zamlara odaklanırken bazı sektörlerde zam kararları erken açıklandı.

Ekonomi

15.02.2024, 00:03

Asgari ücret zammı için toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihi açıklandı. Öye yandan bazı sektörlerde asgari ücret kararı beklenmeden işçi maaşlarında enflasyonun üzerinde artış gerçekleştirildi. İşçilere ödenecek yeni zammın oranı ise %55 olarak açıklandı. Alınan zam kararının ardından çalışanlara verilecek yeni maaş sonrası en düşük ücret araştırılmaya başladı. 

Temmuz ayından sonra geçerli olacak zamlı maaşlar için Haziran ayına girilmesi ile birlikte çalışan ve emeklilerin gözü kulağı zamlara çevrildi. Türkiye genelinde çeşitli kurumlardan ve sendikalardan toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklamalar, Haziran ayının başlarında yoğun bir şekilde devam ediyor. Temmuz ayında milyonlarca çalışan ve emeklinin maaşlarına zam yapılacağı haberi, netlik kazanması için sayılı haftalar kala, sendikaların duyuruları yakından takip ediliyor. İşte işçi maaşında yapılan artışın detayları... 

SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini yükseltti! SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini... Haberi Görüntüle

İSDEMİR İŞÇİLERE YÜZDE 55 ZAMMI DUYURDU

Özel sektörde çalışan milyonlarca çalışan asgari ücret komisyonundan çıkacak kararı beklerlen bazı sektörlerde zam kararları erken belirlendi. Son olarak, Özçelik-İş Sendikası ile İSDEMİR arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı ve bu imzalamanın ardından maaş zammına ilişkin bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, imzalanan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili olarak Ramazan Bayramı Yardımının 3.000 TL, Kurban Bayramı Yardımının 7.000 TL ve izin harçlığının 2.500 TL olacağını açıkladı. Değirmenci, "Uzun bir süreç ve çalışmanın ardından, başarıyla imzaladığımız İSDEMİR toplu iş sözleşmemiz tüm taraflara hayırlı olsun. Sözleşme gereği, birinci altı aylık dönem için %55 oranında ücret artışıyla birlikte 7 TL zam sağlanmıştır. İkinci altı ayda enflasyon, üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon+2 oranında artışlar yapılacaktır. Ancak, 2., 3., 4. altı aylarda asgari ücrete yapılacak artış oranlarının, sözleşme oranlarımızı aşması durumunda, aradaki fark ücretlere ilave edilecektir" şeklinde konuştu. Söz konusu sektörde çalışan işçiler için sevindirici haber asgari ücretten önce açıklanmış oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading