Yandex Metrica
SON DAKİKA
İPhone kullananlara kötü haber: Apple resmen açıkladı! Bunu yapanın telefonu bozuluyor

İPhone kullananlara kötü haber: Apple resmen açıkladı! Bunu yapanın telefonu bozuluyor

Akıllı telefon kullanan insanların karşılaştığı en büyük problemlerden biri belli bir süre kullanıldıktan sonra meydana gelen performans sorunu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

İPhone kullanan milyonlarca insan belli bir süre sonra telefonun yavaşlamasından şikayet ediyor. Kullanıcılar bu soruna çözüm ararken İPhone kullanıcılarının yavaşlayan telefonları için uyarı niteliğinde bir açıklama geldi. İşte İPhone kullanıcılarının dikkat etmesi gereken detaylar... 

Akıllı telefonlar ilk alındığından sonra bir müddet kullanılınca performans sorunu başlıyor. Dünyanın en çok tercih edilen telefon modelleri arasında yer alan İPhone'larda da yaşanan performans problemi kullanıcıları arayışa itiyor. 

Peki iPhone telefonunuzu daha hızlı hale getirmek için neler yapmalısınız? İşte yanıtı...

Dünyanın en büyük telefon markalarından biri olan Apple, eski iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlatmak için yazılım kullandığı için 2017'de 21 milyon sterlin para cezası almış ve bu durum İPhone kullanıcısında şok etkisine neden olmuştu. 

Bunları göz önünde bulundurarak iPhone kullanıcılarının telefonlarını kendilerine göre hızlandırmaları oldukça önemli hale geliyor. iPhone'unuzu hızlandırmak istiyorsanız ilk durağınız favori internet tarayıcınız olmalı. Burada çok fazla veri depolandığı için telefonun zamanla yavaşlamasına neden olacaktır. Örneğin, Safari veya Google Chrome kullanıyorsanız, bu uygulamalara girerek önbelleğinizi temizleyebilirsiniz.

Safari'de tarayıcı verilerini temizlemek için iPhone'unuzda Ayarlar'a gidin ve buradaki uygulamalar listesinden Safari'yi seçin, ardından Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Temizle'yi tıklayın. Favori tarayıcınız Google Chrome ise uygulamayı açın ve ekranın sağ alt köşesindeki üç noktayı tıklayın. Ayarlar > Gizlilik > Tarama Verilerini Temizle'ye dokunun. "Tarama Verilerini Temizle"yi tıklamadan önce çerezleri, site verilerini ve önbelleğe alınmış dosyaları ve resimleri seçtiğinizden emin olun. Çünkü iPhone'un Chrome'da şişmesine neden olan şey buradaki veri depolamadır.

Tabii buna ek olarak, açık sekmeleriniz varsa bunları düzenli olarak kapatın. Telefonunuz yeniden başlattığınızda hala yavaşsa, yapmanız gereken başka şeyler de var. Bu noktada telefonunuza lisanslı ve güvenilir bir antivirüs yazılımı kurabilirsiniz. Uygulamalardan biri herhangi bir virüs bulursa, size virüslü dosyaları güvenli bir şekilde silme seçeneği sunar.

Öte yandan, iPhone'unuzun hafızasını öğrendikten sonra dosyalarınızı yedekleyebilir ve telefonunuzdan silebilirsiniz. Yani RAM açıkken telefonunuzun hızlanacağını söyleyebiliriz. Ayrıca, App Store'da ücretsiz olarak sunulan bazı uygulamalar, telefonunuzu hızlandırmak için oldukça faydalı amaçlara hizmet eder. Örneğin, Battery Saver adlı bir uygulama ücretsiz olarak sunuluyor ve yüksek puanıyla güvenilirliğini kanıtlıyor. Uygulama size ne kadar bellek kullandığınızı ve ne kadar boş alan kaldığını gösterir. Telefonunuz yavaş olsa bile cankurtaranınız olabilir. Uygulama, iPhone'u optimize eder ve önbelleğe alınmış verileri kolaylıkla temizler.

Tüm telefonlar için söylediğiniz gibi, iPhone'unuzda kullanmadığınız uygulamaları kapatın. Tüm uygulamaları kapatırken telefonunuzu her gün yeniden başlatabilirsiniz. Bu aynı zamanda iPhone'un RAM'ini de temizleyecektir. iPhone'unuzu hızlandırmak için otomatik indirmeleri ve arka planda uygulama yenilemeyi de kapatabilirsiniz.

Bu ipuçlarına ek olarak, iPhone Ayarları sekmesinin Erişilebilirlik sekmesinden Hareketi Azalt seçeneğine de tıklayabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading