Yandex Metrica

İnternet satışlarında yeni dönem başladı! Artık bu şartların sağlanması gerekiyor 

İnternet satışlarında yeni dönem başladı! Artık bu şartların sağlanması gerekiyor 

Bir son dakika düzenlenmesine göre, artık E-Ticaret işlemlerinde yaşanan mağduriyetlere izin verilmeyecek. Firmalar, belirlenen şartları sağlamıyorsa faaliyetleri sonlandırılabilecek. Farklı isimlerle satış yapmalarının önüne geçilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Son yıllarda, e-ticaret satışları fiziki satışları sollamış durumda. Ancak bununla birlikte, online satışlarda yaşanan mağduriyetler de artış gösterdi. Tüketiciler, bir ürün aldığında ve o ürünü çeşitli nedenlerle iade etmek durumunda kaldığında karşılarında bir muhatap bulamıyor. 

Bu tarz mağduriyetlerin önüne geçmek için yeni yasal düzenleme oluşturuldu. Bu düzenleme ile birlikte, e-ticaret yapan firmaların ödeme güvenliğini sağlaması ve çağrı merkezi gibi şartları karşılaşması bekleniyor.

Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi! İşte 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi!... Haberi Görüntüle

SATIŞ İZNİ İPTAL EDİLEBİLECEK

 Yanıltıcı ve aldatıcı ürünler e-ticaret platformlarına getirilecek yeni düzenleme ile ortadan kaldırılacak. Firmalar belli şartlarda ürünlerinin e-ticaret platformları üzerinden satış iznini iptal edebilecek. Eğer bir beyaz eşya ya da elektronik üreticisi, e-ticaret sitesinde güvenli ödeme, sigortalı kargo gibi tüketici lehine uygulamalar olmadığını tespit ederse ya da tüketicilerin online çağrı merkezi üzerinden şikayetini iletemediğini belirlerse, o e-ticaret sitesinde ürününün satılmamasını talep edebilecek. Büyük markalar, e-ticaret sitelerindeki satıcılarının kendi logolarını kullanmasını talep edebilecek. E-ticaret siteleri, satıcılara ait görsel gibi materyalleri kullanıma kapatamayacak, Üretici firmalar, gereken şartların sağlanması durumunda bir e-ticaret sitesinin ürünlerini satmasını “popüler olmama” gibi gerekçelerle engelleyemeyecek.

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

HER PLATFORMDA AYNI FİYATTAN SATILACAK

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, önümüzdeki dönemde internet satış sitelerinde daha fazla dikkat edilecek bir diğer konu da “yeniden satış fiyatı belirlenmesi” olacak. Bir ürünün tüm platformlarda aynı fiyatla satılması konusu bu bakımdan mercek altına alınacak. Özellikle beyaz eşya ve küçük ev eşyalarının satışı bu noktada gözlemlenmeye devam edecek.

Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma Yolu'nda tarihi adım! Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma... Haberi Görüntüle

SAHTE ÜRÜNLERLE MÜCADELE EDİLECEK

İnternetten takviye gıda satışında ise bazı büyük markaların “başka yerde satılanlar sahte olabilir” iddiasıyla sadece kendi sitelerinde satış yapma gibi talepleri olduğu öğrenilirken, buradaki eğilimin e-ticaret sitesinden satışın devamı yönünde olduğu belirtildi. Yetkililer, e-ticaret platformlarından satılan gıda takviyesi ve sporcu gıdası gibi ürünlerin iade gibi seçeneklerinin daha kolay olduğuna, sahte ürünlere ise farklı yerlerde de rastlanabileceğine işaret etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading