Yandex Metrica

İngilizlerden dev hamle! Milyonlarca dolar Türkiye'ye akacak

İngilizlerden dev hamle! Milyonlarca dolar Türkiye'ye akacak

Türkiye'nin sağlık sektöründeki başarısı ülkelerin vatandaşlarının ilgisini çekerken özellikle son yıllarda sağlık turizminde bir hayli ilerleme kaydedildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:18

Türkiye’nin sağlık turizmi başarısındaki güçlerden biri de ağız ve diş sağlığı hizmetleri. Özellikle Avrupa ülkeleri açısından bu alanda öne çıkan Türkiye’ye İngiliz jet sosyetesinin ilgisi çok büyük.

Sağlık turizmi pazarı dünyada hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı. Bu pastadan hatırı sayılır bir pay alan Türkiye’nin hedefi oldukça fazla. Başta Avrupa olmak üzere yakın coğrafyalarda özellikle saç ekimi gibi estetik konularda öne çıkan çalışmalar olsa da, sağlık turizminin sessiz güçleri de var. Bunların başında dental turizm geliyor. Ağız ve diş sağlığı ve estetiği konusunda Türkiye’ye artan talep her yıl derinleşiyor. Öyle ki dental turizmin, genel sağlık turizmi içinde üçte bir oranında geliri sağladığı tahmin ediliyor. Özellikle Avrupa ülkelerinden artan sayıda kişi her yıl dental turizm vasıtasıyla Türkiye’ye geliyor. Almanya, Fransa ve Belçika’dan gelenlerin sayısı fazla olsa da, İngiliz turistler bu kapsamda harcadıkları para ile bu ülkelerin iki katından fazla gelir getiriyor. Hatta İngiliz üst gelir grubundaki kişiler, yani bölgenin jet sosyete isimleri diş tedavi ve estetik uygulamaları için yıl içinde de Türkiye’yi sıkça ziyaret ediyor.

SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım ödemesi başvuruları başladı SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım... Haberi Görüntüle

YILLIK YÜZDE 25 BÜYÜME HEDEFLENİYOR

Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) Başkanı Erkan Uçar, ağız ve diş sağlığı turizminde Avrupa ülkeleri hastalarının, Türkiye, Polonya, Hırvatistan, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan gibi ülkelerde diş bakımı hizmetleri ararken, Amerikalı hastalar için tercih edilen hedefin Meksika olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu ülkeler arasında öne çıktığını ve talebin sürekli arttığını anlatan Uçar, “Hekimlerinin yeteneği, son teknoloji kullanımı, pek çok ülkeye uçuş ağı Türkiye’yi hızla öne çıkarıyor. Sağlık hizmetlerinde zaten Avrupa’dan çok öndeyiz, dental tarafta kıyas bile yapılmaz. Buradaki kliniklerin Avrupa ülkesinde bir anlaşmalı kliniği oluyor. Bu sayede kendi ülkelerindeki muayene ardından süreç yönetiliyor. İngiltere gibi ülkelerden şu anda sadece uçağa atlayıp dişlerine baktırıp geri dönenler var. Jet sosyete Türkiye’den hizmet alıyor” değerlendirmesini yaptı.

Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Haberi Görüntüle

"AVRUPA'DAN ÇOK ÖNDEYİZ"

Türkiye’ye diş tedavisi için gelen turistlerin öncelikli yönelimleri implant ve gülüş tasarımına. Hospitadent Dental Group CEO’su Diş Hekimi Recep Eşkar, şunları söyledi:

“Hekimlerimizin el becerileri yurt dışında çok ilgi çekiyor. Eğitimleri itibarıyla hasta bakmaya başlayan diş hekimlerimiz o zamanlardan itibaren yurt dışındaki hekimlerden ayrılıyor. Bu beceri, dental hizmetin altyapısıyla güçlendiriliyor. Hep en son teknolojiyi kullanıyoruz. İngiltere son dört senedir genel pazar verileri içinde ciro anlamında bir numaraya yerleşmiş olabilir. Bu alanda sağlıklı veriler olmadığı için bunlar tahminlerimiz. İngiltere’den gelen hastaların ortalama cirosu diğer ülkelerin neredeyse iki katı oluyor.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading