Yandex Metrica

İndirim var araba yok! Bayiye giden eli boş dönüyor

İndirim var araba yok! Bayiye giden eli boş dönüyor

ÖTV matrah güncellemesi sonrasında otomotiv bayileri düşük fiyatları araçları satıştan çekerek 'araç kalmadı' yalanını öne sürmeye başladı. Vatandaş ise ikinci el otomobil alımına yöneldi.

Ekonomi

27.02.2024, 19:32

Sıfır araç piyasasına nefes aldırmak için düzenlenen ÖTV matrah düzenlemesi bayiler yüzünden sekteye uğradı. Vatandaş, bayilere gittiğinde sıfır araçların satışta olmadığı yanıtını alıyor.

Matrah güncellemesine rağmen zam gelmeye devam eden sıfır otomobil piyasası, ikinci elde de fiyatları bir miktar yukarı çekti. Sektör temsilcileri talep olmasına rağmen piyasada durgunluk olduğunu dile getiriyor.

Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor Haberi Görüntüle

BAYİLER SIFIR ARAÇ SATMIYOR

Kanal D Ana Haber’e konuşan vatandaşlardan bazıları, “Her bayiyi aradık. Araç yok, araç yok, araç yok!” diyerek tepkisini dile getirdi. Bir başka vatandaş ise bayileri aradığında, ‘Aralık’ta araç gelmeyecek’ cevabı ile karşılaştığını belirtti.

23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık mı, kapalı mı? Bankalar çalışacak mı? 23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık... Haberi Görüntüle

YILBAŞINDA FİYATLARIN ARTACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Birçok satıcının arabalarını satmak için yılbaşı zamlarını beklediğini ifade eden sektör temsilcileri ise, “Yakın zaman önce piyasada bir düşüş bekleniyordu. Vatandaşlar araba almıyordu, piyasa durgunlaşmıştı. Şu anda daha önce araç aldığımız insanlar direkt cayıyorlar ve alamıyoruz. Satmama sebepleri de ‘fiyatlar yükseldi’ gibi birçok bahaneler söylüyorlar. Bu hafta çok fazla zam geldi. O yüzden neredeyse kimse araba getirmemiş. Satmak için yılbaşını bekliyorlar. Yılbaşından sonra asgari ücret 8-9 bin lira olacak diye kimse herhangi bir şey satmıyor. Bunlara zam geldiğinde de her şeye zam geliyor. Yılbaşından sonra sıfır arabalara gelecek zamlar da var. Matrah düzenlemesi sonrası tam tersi bir durum oldu. Fiyatlarda herhangi bir düşüş yok, aksine yükseldi” diyor.

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi? 21 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi?... Haberi Görüntüle

"ÖNERİMİZ KDV'Yİ KADEMELİ OLARAK DÜŞÜRMEK"

Öte yandan otomobil piyasasında köklü bir değişiklik için çok kritik bir hamle geldi. ÖTV matrah düzenlemesi sonrası sektöre ivme kazandıracak ikinci hamleyi yapan Otomotiv Distribütörleri Derneği, ÖTV sıfırlama üzerinde şekillenen önemli bir çalışmanın yetkililere paylaşıldığını açıkladı. “Bizim buradaki önerimiz ise süreci doğru planlama ile yürüterek ÖTV’yi kademeli olarak düşürmek” diyen ODD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, ÖTV oranlarındaki kademeli düşüşün hayata geçirilmesiyle toplam pazarın 2,25 milyon adetlere çıkabileceğini belirtiyor.

Kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! İŞKUR'dan 500 bin TL'ye kadar hibe desteği! Bakan Işıkhan detayları açıkladı! Kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! İŞKUR'dan 500 bin TL'ye... Haberi Görüntüle

EN UCUZ SIFIR ARAÇ MODELLERİ

Fiat Egea Cross - 387 bin 700 TL

Fiat Egea Hatchback - 377 bin 800 TL

Renault Clio - 373 bin TL

Renault Taliant - 372 bin TL

Kia Picanto - 369 bin 420 TL

Hyundai i20 - 364 bin 520 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading