Yandex Metrica

İlk tahıl sevkiyatı gemisi yola çıktı fiyatlar düştü!

İlk tahıl sevkiyatı gemisi yola çıktı fiyatlar düştü!

Tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki mısır yüklü ilk gemi dün saat 09.15'te Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanı'ndan hareket etti. İlk tahıl sevkiyatını yapan gemi Ukrayna'dan yola çıkar çıkmaz tarım emtialarında gerileme yaşandı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:37

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler arasında 22 Temmuz'da yapılan tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamında ilk gemi dün saat 09.15'te Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan çıktı. Dün sabah saatlerinde Lübnan'a gitmek üzere ayrılan Sierra Leone bayraklı 27 bin ton mısır yüklü 'Razoni' isimli geminin bugün saat 15.00 civarında İstanbul Boğazı açıklarına ulaşacak. İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'nden de bir bilgilendirme yapıldı. Açıklamaya göre gemi bu gece İstanbul'da olacak. İlk geminin yola çıkması birçok ülke ve uluslararası örgüt tarafından memnuniyetle karşılanırken tarım emtialarında gerileme yaşandı.

Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi başlıyor Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi... Haberi Görüntüle

TARIM EMTİALARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Chicago'da işlem gören buğday vadeli işlemleri yüzde 2.38 düşüşle 788 dolara inerken, mısır vadeli işlemleri yüzde 2.5 düştü. Her iki emtia fiyatı da, Rusya'nın işgalinden sonra bir artış yaşadı ancak yıl başındaki seviyelerine yaklaştı. Soya fasulyesi fiyatları 7 günün ardından ilk defa düşerken soya yağı fiyatları da beş günün sonunda ilk gerilemesini yaşadı. Soyada da düşüş yüzde 2'yi aştı.

Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba altın fiyatları Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba... Haberi Görüntüle

20 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Tahıl ihracatı anlaşmasının Ukrayna için olduğu kadar uluslararası pazarlar için de önemli ekonomik sonuçları olacak. Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Solskyi geçen hafta Ukrayna'da depolanan 10 milyar dolar değerinde tahıl olduğunu ve gelen hasatın bu miktara 20 milyar dolar daha ekleyeceğini söyledi.

Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye... Haberi Görüntüle

9 MİLYON TON ARTIŞ

Güvenlik koridorunun Ukrayna'nın mısır ihracatını 9 milyon tondan 18-22 milyon tona çıkarabileceği belirtiliyor. Analistler, bu 9 milyon tonluk rakamın ne kadar büyük olduğunu anlatmak için ABD ve AB'de yaşanan son sıcak hava dalgasında kaybedilen ekin miktarıyla aynı büyüklükte olduğunun altını çiziyor.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

DÜNYA BUĞDAYININ DÖRTTE BİRİNDEN FAZLASINI SAĞLIYOR

İhracatı yaptırımlardan etkilenen Rusya ve Ukrayna, dünya buğdayının dörtte birinden fazlasını sağlıyor ve Rusya önemli bir gübre tedarikçisi. Ukrayna ayrıca arpa, mısır ve ayçiçeğinin önde gelen ihracatçısı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading