Yandex Metrica

İlk kez görüntülendi! İşte TOKİ dairelerinin iç kısmı

İlk kez görüntülendi! İşte TOKİ dairelerinin iç kısmı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İlk Evim İlk İş Yerim'in örnek evleri görüntülendi. Daha önce metrekaresi açıklanan 2+1 ve 3+1 konutların görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. 4 milyonu aşkın başvuru alan projede daire planları nasıl olacak? İşte 2022 TOKİ örnek daire...

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine şu ana kadar 4 milyonu aşkın başvuru yapıldı. Merakla beklenen projede örnek daireler görüntülenirken CNN Türk Muhabiri Merve Tokaz, İstanbul Esenler'de bulunan bir TOKİ örnek evinin detaylarını anlattı. 

İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında inşa edilecek 50 bin konutta TOKİ Başkanlığı’nca 2017'de başlayan Esenler güney rezervi toplu konut projesi baz alınacak. Esenler'deki projenin birinci etabının anahtar teslimi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. CNN Türk'ün aktardığına göre her biri yüksek güvenlikli yapımış olan evlerd içi harçla doldurulmuş çelik kapılar kullanılırken eve laminant parke döşenmiş.

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

ÇOCUKLU AİLELER DÜŞÜNÜLEREK YAPILMIŞ

14 metrekarelik mutfaklarda çekmeceler, davlumbaz, fırın ve ocağın olacağı yerde kişilerin kendine özel tasarım yapması için imkan bulunuyor. 3+1 daire 125 metrekare iken salon ise 28 metrekare alana sahip. Işık alan ve geniş balkonu (6 metrekare) olan evlerin çocuklu aileler düşünülerek tasarlandığına dikkat çekiliyor. CNN'in haberine göre balkon korkulukları çocukların düşme riski düşünülerek yüksek yapılmış.

İlk Evim İlk İş Yerim projesinde, 12 metrekarelik odaların birbirine orantılı bir şekilde paylaştırıldığı bu evler baz alınacak. Her bir odada priz ve internet bağlantı alanları bulunurken odaların kullanım alanlarının oldukça geniş olduğu belirtiliyor. 

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

MİSAFİRLER İÇİN ALATURKA TUVALET

Banyoda duşakabin, dolaplar, çamaşır makinasının kullanılacağı alan ve kişisel eşyaların saklanması için bir dolap yer alıyor. Banyoda asma tavan kullanılırken ebeveynler için ayrı bir banyo daha yapılmış.

Evlerde misafirlerin kullanması için ise alaurka tuvalet yer alıyor.

İstanbul’da inşa edilecek 50 bin konutun baz alınacağı Esenler'deki  projede 15-20 blok alan bulunuyor. Çevre düzenlemeleri devam ederken projede spor alanları, yeşil alanlar, otopark ve çocuk alanları ile birlikte sitenin içerisinde insanların ihtiyacını karşılayacak özellikler yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading