Yandex Metrica

İkinci el araba fiyatlarında son durum ne? Zamlar kapıda mı? İkinci el araba alacaklar dikkat

İkinci el araba fiyatlarında son durum ne? Zamlar kapıda mı? İkinci el araba alacaklar dikkat

İkinci el araba alacakları yakından ilgilendiren haber! İkinci el piyasa araba fiyatları döviz kuru ve sıfır araba fiyatlarının artışı ile değişmeye başladı. Peki bu değişim ikinci el piyasasına nasıl yansıyacak?

Ekonomi

23.01.2024, 18:18

Türkiye'de ikinci el araba fiyatında online satışlar, bir önceki aya göre yüzde 6 artarken, araba fiyatları ise yaklaşık yüzde 5,4 oranında yükseldi.

İkinci el online araba pazarlarının raporlarından derlenene verilere göre, Türkiye ikincil el online binek ve hafif ticari araç pazarı ekim ayı satışlarında yüzde 6 artışla 121 bin 149 araba satıldı. 

Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında ise satışlarda yüzde 42, Ocak-Ekim 2020'ye göre ise yüzde 27 azaldı. 

Ekim ayı ikinci el araba satışlarında binek araçların payı yüzde 82, hafif ticari arabaların payı ise yüzde 18 olarak belirlendi. 

Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine zam, indirim geldi? Güncel akarkayıt fiyatları ne kadar oldu? Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine... Haberi Görüntüle

EKİM AYINDA İLAN ÇIKAN ARAÇLARIN YARISI SATILDI

Ekim ayında ikinci el satışlarında ilana çıkan arabaların yarısını oluşturan 239 bin 319 araç satıldı. 

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

FİYATLAR SON 10 AYDA YÜZDE 14 ARTTI

İkinci el araba pazarında en çok satışı gerçekleşen ilk 28 markanın 200 modeline ait 1200 varyantın 15 farklı model yılındaki 39 bin 105 ilanın fiyat değişimlerinin incelenmesinden ortaya çıkan sonuca göre ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 5,44'lük artış gözlendi. 

Bu yılın 10 aylık döneminde yüzde 13,8 artış görülürken en çok zam yüzde 17,9 ile hafif ticari araçlarda görüldü. 

Yeni yıl ile beraber ise sıfır arabalara zam gelmesi beklenirken bu zammın ikinci el araba piyasasına da yansıması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading