Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

İBB vazgeçti bakanlık işi bitirdi! İşte Başakşehir-Kayaşehir metro hattından yeni görüntüler

İBB vazgeçti bakanlık işi bitirdi! İşte Başakşehir-Kayaşehir metro hattından yeni görüntüler

CHP'li İBB'nin beceremediği ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devralınan Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına sayılı günler kaldı. Toplam 4 istasyondan oluşan Başakşehir-Kayaşehir metrosu tek yönde saatte 70 bin yolcuya hizmet verilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin büyük hevesle üstesinden geleceğini zannedip yapmaktan vazgeçtiği için bakanlık tarafından devralınan Başakşehir-Kayaşehir metro hattı hizmete girmek için gün sayıyor.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattının hizmete açılmasına sayılı günler kala Sabah gazetesi dev projeyi görüntüledi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açılıyor! Mesafe 8 dakikaya düşecek Haberi Görüntüle

İBB BECEREMEDİ BAKANLIK TAMAMLADI

Ekrem İmamoğlu'nun beceremediği ve İBB'den devralındığında, yüzde 11 seviyesinde olan istasyon betonarme işleri bakanlık tarafından yüzde 100 seviyesine getirildi. Dev projede başlanmamış olan ince işler ve ray işleri de yüzde 100 seviyesine getirildi.

Türkiye gaz merkezi olacak! 2050'de hedef 13 milyar metreküp doğalgaz Haberi Görüntüle

SAATTE 70 BİN YOLCUYA HİZMET VERECEK

Başakşehir-Kayaşehir metrosu tek yönde saatte 70 bin yolcuya hizmet verilecek. Ayrıca Metrokent İstasyonu Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir- Olimpiyatköy hattı ile entegre olacak. Kayaşehir İstasyonu Halkalı- İstanbul Havalimanı metro hattı ile entegre olacak.

Fed faiz kararı sonrasında dolar ne kadar oldu? TCMB faiz... Haberi Görüntüle

YOLCULUK SÜRESİ DE BELLİ

Kayaşehir'den Mahmutbey'e 20, Metrokent'ten Özgürlük Meydanı'na (Bakırköy) 29, Metrokent'ten İstanbul Havalimanı'na 24, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden Kirazlı'ya 23 dakikada ulaşılabilecek.

Tüm çocuklu ailelere BEDAVA destek: PTT’den TCKN’ye yatacak! 5330 TL... Haberi Görüntüle

TOPLAMDA 4 İSTASYON VAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına sayılı günler kaldığı açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı;

"6,2 uzunluğundaki hattın açılmasına sayılı günler kaldı. Hattımızda Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon var. Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar ile saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'mızı tamamlayarak özellikle dünyanın en gelişmiş en modern hastanelerinden olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'yle buluşturacağız."
 

 

2024 GÜNCEL SİGARA FİYATLARI! Sigara fiyatlarına zam geldi mi? Kent,... Haberi Görüntüle

''AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYORUZ''

Öte yandan Bakan Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Açılış için gün sayıyoruz'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading