Yandex Metrica

IBAN numarasına para yatacak! SGK o ödemeler için duyurdu: Günlük 223.5 TL… ALO 170 arayarak ödemenizi isteyin! 

IBAN numarasına para yatacak! SGK o ödemeler için duyurdu: Günlük 223.5 TL… ALO 170 arayarak ödemenizi isteyin! 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) o ödemeler için duyuru yaptı. E-Devlet üzerinden ya da ALO 170'i arayarak IBAN numarasını girenlerin ödemeler hesaplarına aktarılacak. İşte detaylar ve yapılması gerekenler...

Ekonomi

23.02.2024, 15:18

Sigortalı kişi yatarak tedavi edilecekse günlük kazandığı brüt ücretinin yarısı SGK tarafından ödeniyor. Ayakta tedavi durumunda ise bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar oluyor. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

İŞ GÖREMEZLİK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATAR?

İş göremezlik ödemesi almak için çalışanın, sağlık kuruluşundan aldığı sağlık raporunu 5 gün içinde işverenine iletmesi ve iş verenin de aynı süre içinde raporu e-Rapor sistemine girmesi gerekiyor. Ardından SGK tarafından rapor inceleniyor. Bu süreç 15 gün içinde gerçekleşiyor. 

Raporun onaylanmasının ardından hesabınıza yatırılan ödeneği 2 ay içinde çekmeniz gerekiyor. Aksi halde ödenek SGK'ya iade ediliyor. Hali hazırda iş göremezlik ödeneği için işvereniniz tarafından e-Rapor sisteminde kaydınız açıldıysa e-Devlet'teki Sosyal Güvenlik Kurumu sekmesinde bulunan 4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme bölümünden iş göremezlik ödemelerinizi takip edebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading