Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hükümetten yeni destek paketi! Ödemeler başlıyor: 3 milyar TL vatandaşa dağıtılacak

Hükümetten yeni destek paketi! Ödemeler başlıyor: 3 milyar TL vatandaşa dağıtılacak

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programının detaylarını paylaştı. Hükümetin 4 milyon aileye 3 milyar lira destek vereceğini ifade eden Yanık, destek alan vatandaşların doğalgaz ve okul ödemelerinin yapılacağını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programının detaylarını paylaşırken " 15 milyar liralık bütçeyle 4 milyon hanemize ulaşmayı hedefliyoruz." dedi. Yanık ayrıca başlatılan yeni destek programı kapsamında milyonlarca vatandaşa verilecek doğal gaz ve okul desteğinin de detaylarını paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Edirne Valiliğini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Yanık, yaptığı konuşmada Bakanlık olarak sosyal refahın adil paylaşımı için çalıştıklarını söyledi.

Sosyal yardım anlayışını insan odaklı, hak temelli, sosyal adalete önem veren, bireyi, aileyi ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir bakışla oluşturduklarını belirten Yanık, 49 başlıktaki sosyal yardım programında birim tutarlarını önemli ölçüde artırdıklarını ifade etti.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere maaş mesajı Haberi Görüntüle

3 MİLYAR LİRA BÜTÇE İLE DESTEKLEMEYİ HEDEFLİYORUZ

Arz odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışıyla ilgili bilgiler veren Yanık,"Bakanlık olarak başlattığımız Ulusal Hane Ziyareti Programı ile düzenli veya süreli yardım programlarından faydalanan vatandaşlarımızın hanelerine, 4 ay boyunca düzenli ziyaretler gerçekleştireceğiz. İhtiyaçlarını yerinde tespit edeceğiz ailelerimizin durumlarına uygun modellerden faydalanmalarını sağlayacağız. Türkiye Aile Destek Programı'mız kapsamında 15 milyar liralık bütçeyle 4 milyon hanemize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 4 milyon haneye 12 ay boyunca hanelerin gelir durumuna göre aylık 450 lira ila 600 lira arasında değişen miktarlarda destek olacağız. Doğal Gaz Tüketim Desteği programımızla yine 4 milyon hanemizi 3 milyar lira bütçe ile desteklemeyi hedefliyoruz. Zorlu geçen kış şartlarından vatandaşlarımızı bölgenin iklim şartlarına göre azami derecede korumayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Araç sahiplerinin beklediği haber nihayet geldi. Geçtiğimiz haftalarda akaryakıta peş... Haberi Görüntüle

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzin ve motorine çifte zam geldi!... Haberi Görüntüle

HERKESE DESTEK OLUYORUZ

Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edilip ilgili kurumlara yönlendirildiğini ifade ederek, "Artık desteğe ihtiyacı olan vatandaşımız, kapı kapı dolaşıp derdine çare aramak zorunda kalmıyor. Bizler hane hane gezerek kimin ne derdi varsa, kimin ne ihtiyacı varsa bunu bulup tespit ediyoruz. Uygun hizmet modellerimizle de o kişileri destekliyoruz” dedi.

ŞOK Markete o ürünler kapış kapış satıldı! 24-26 Mart 2024... Haberi Görüntüle

1 MİLYON ÖĞRENCİYE DESTEK

Yanık, “Evlerin neşesi küçük çocuklarımız için de eğitim desteklerinde bulunuyoruz. 500 milyon lira bütçeyle anaokuluna ya da ana sınıfına gidecek 1 milyon çocuğumuza destek olacağız. Sosyal yardımlardan yararlanan ailelerimizin 3-5 yaş aralığındaki çocuklarını anaokuluna veya ana sınıfına kaydettirmeleri halinde, velilerimizin adına giderleri Milli Eğitim Bakanlığına doğrudan biz ödüyoruz" dedi.

Promosyon ödemeleri yarın hesaplara yatacak! Emekliler tüm detayları merak ediyor:... Haberi Görüntüle

ROMAN VATANDAŞLARA DA DESTEK

Bakan Yanık, bugün açılışını yapılan Sosyal Dayanışma Merkezinin özel bir önemi olduğunu, "Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi" kapsamında hayata geçirilen bu merkezlerde Roman vatandaşlar için özel programlar hazırlandığını ve uygulandığını ifade etti. Yanık, SODAM projelerinin 2014 yılında beri yürütüldüğünü 2022 itibarıyla 18 il ve 16 ilçede toplam 42 SODAM projesinin devam ettiğini aktararak "SODAM projeleri ile bugüne kadar toplam 330 bin Roman vatandaşımıza ulaştık." dedi.

Hem eviniz hem içiniz ısınacak! Aile Bakanlığı'ndan şartsız 3.500 TL... Haberi Görüntüle

"KADINLAR KOOPERATİFLER SAYESİNDE KENDİ İŞ FIRSATLARINI YARATABİLİYOR"

Bakan Yanık, daha sonra Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezinin açılış programına katıldı.Kadınların ekonomik hayata katılımlarını destekleyen mekanizmalar hakkında farkındalığın arttırılması amacıyla finansal okuryazarlık ve kadınların ekonomik güçlenmesi seminerlerinin devam ettiğini belirten Yanık, "Oldukça güzel sonuçlar aldığımızı sizinle paylaşmak istiyorum. Bu kapsamda 81 ilde önemli etkinliklere imza attık. 215 etkinlikle yaklaşık 743 bin kişiye ulaştık. Seminerlerimizle onlara katkı sağlamaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi ve Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi ile yeni bir kulvar açtıklarını anlatan Yanık şöyle devam etti:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading