Yandex Metrica

Hükümete yakın kuruluş duyurdu! En düşük emekli maaşı 5.918 TL oldu

Hükümete yakın kuruluş duyurdu! En düşük emekli maaşı 5.918 TL oldu

Milyonlarca emekli ve memur Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını merakla bekliyordu. Emekli ve memurun en düşük maaşı 5.918 TL oluyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Ahaber'in haberine göre, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yeni maaş hesaplamaları yapılıyor. Buna göre Temmuz zammı hem emekli hem de memur için maaşları için şimdiden yüzde 30'un üzerinde yükseldi. Geriye kalan 2 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından net hesaplama ortaya çıkacak. Hal böyle olunca, "En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammı belli oldu mu?" sorularına yanıt aranıyor. İşte kuruşu kuruşuna hesaplanmış yeni maaşlar...

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

EK ZAM BEKLENİYOR

Emekliler ve memurlar için Ocak ayında Meclis'ten çıkartılan yasalarla ek zam imkanı tanınmıştı. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşları 1500 TL'den 2.500 TL'ye çıkartılmıştı.

Yine memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmede yüzde 5 olan zam oranları enflasyon farkı hariç 2.5 puan artırılarak yüzde 7.5 yapılmış ve enflasyon farkıyla birlikte oran yüzde 30.95 olmuştu.

Temmuz ayında da yapılacak değerlendirmeler sonrasında memur ve memur emeklilerinin yüzde 7 olan toplu sözleşme zam oranlarının artırılması gündeme gelebilecek.

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

DETAYLAR BAKAN BİLGİN TARAFINDAN DUYURULACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de bir taban maaş belirlemesi de söz konusu olabilecek. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in verdiği maliyet rakamı olan 13 milyar TL'den yapılan hesaba göre en düşük maaş 3500 ile 4000 TL arasında çıktığında 2.688 TL olan en düşük emekli maaşı da bu rakamlara tamamlanmış olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading