Yandex Metrica

Hükümet yayınlanmasını yasaklamıştı! Vatandaşlar o reklam filmini sosyal medyaya sızdırdı

Hükümet yayınlanmasını yasaklamıştı! Vatandaşlar o reklam filmini sosyal medyaya sızdırdı

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte yaşanan enerji krizi sonrası İngiltere bir dizi önlem alıyor. İngiliz hükümeti tarafından vatandaşların enerji tasarrufu konusunda uyarılması amacıyla eski Başbakan Liz Truss tarafından veto edilen reklam filimi yayınlanmaya başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:13

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte enerji kriziyle boğuşan İngiltere'de enerji tasarrufu için bir dizi önlem alınmış durumda. 

Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Haberi Görüntüle

LİZ TRUSS TARAFINDAN VETO EDİLMİŞTİ

Bunlardan biri de reklam filmleri. İngiltere'de eski Başbakan Liz Truss döneminde hazırlanan ancak Truss tarafından veto edilen reklam filmi yeniden yayınlanmaya başladı.

Enerji fiyatlarının tavan yaptığı İngiltere'de hükümet tarafından yayınlanan reklam filminde, 'Enerji tasarrufu için 30 saniye ayırmanız yeterli' sloganıyla vatandaş tasarrufa teşvik ediliyor.

30 saniyelik reklam filminde hane halkına enerji faturalarını düşürecek yöntemler anlatılıyor. 30 saniyelik çağrı İngilizler tarafından konuşulurken 30 saniyelik reklam filmiyle 30 saniyede nasıl tasarruf edileceği anlatılıyor.

İstanbul Havalimanı yine zirvede: Dünya devlerine büyük fark İstanbul Havalimanı yine zirvede: Dünya devlerine büyük fark Haberi Görüntüle

TAVSİYELER NELER?

Peki çok konuşulan bu 30 saniyelik reklam filmindeki tavsiyeler neler? Işıkları kapatmak, perdeleri örterek odadaki ısı kaybını engellemek, çamaşır makinesini düşük sıcaklıkta çalıştırmak...

Tüm bu uygulamaları yapmak için 30 saniyenin yeterli olduğu vurgulanırken hükümet bu reklamlarla enerji krizini aşmak için halkın etkin katılımını hedefliyor.

İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın iki il arası kaç saate düşecek İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın... Haberi Görüntüle

EKİM AYINDA HAZIRLANMIŞTI

Öte yandan bu reklam kampanyasını eleştirenler de var. Bunların başında eski Başbakan Liz Truss var.  İngiliz hükümeti kampanyayı Ekim ayında hazırlamış; ancak dönemin başbakanı Liz Truss onaylamamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading