Yandex Metrica

Hükümet düğmeye bastı: Fahiş kira artışlarına karşı önlem paketi yolda!

Hükümet düğmeye bastı: Fahiş kira artışlarına karşı önlem paketi yolda!

Son dönemde orantısız bir şekilde artan ev kiralarına karşı hükümet düğmeye bastı. Avrupa modeli ev kiralama şirketleri için yasal zemin hazırlanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 17:58

Özellikle yaz başından itibaren Türkiye genelinde orantısız düzeyde artan ev kiralarına karşı hükümet hazırlıklara girişti. Avrupa modelini benimseyen çalışmaya göre, ev kiralama şirketleri oluşturulacak. Bu şirketler, inşaat firmalarının kiraya verilecek evler yapmasına yardımcı olacak.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin kaç TL oldu? Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin... Haberi Görüntüle

YASAL ZEMİN HAZIRLANIP CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Fiyat artışının en büyük nedenlerinden biri olarak gösterilen sınırlı konut arzı, salgın nedeniyle ertelenen düğünlerin yeniden başlaması ve üniversitelerde yüz yüze eğitime geçişle birlikte artan talebe cevap veremedi. Bunun sonucunda Türkiye'nin neredeyse tamamında fahiş kira artışları yaşandı.

Bu artışa hükümet sessiz kalmadı. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, kira artışlarına önlem paketi hazırlanıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Yeni çalışmanın detaylarına göre, inşaat şirketlerinin ev kiralama noktasında yaşadığı yasal sıkıntılar çözüme ulaştırılacak ve şirketlerin doğrudan kiraya verebileceği evlerin yapımı sağlanacak.İnşaat şirketleri, evlerini kiraladığı kişilerle sözleşme yapacak ve bu sözleşme çerçevesinde kiracıların kısa sürede evden çıkartılması söz konusu olmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading