Yandex Metrica

Her ay karşılıksız 1200 lira yardım yapılacak! Belgeleri getirin yardımı alın: İşte başvuru şartları

Her ay karşılıksız 1200 lira yardım yapılacak! Belgeleri getirin yardımı alın: İşte başvuru şartları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere her ay kira yardımı yapıyor. Eğitim, yakacak gibi yardımların yanı sıra 1200 liralık kira yardımı da dikkat çekiyor. Başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. Peki kira yardımı için başvuru şartları neler?

Ekonomi

28.02.2024, 11:58

Devlet dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli alanlarda yardımlar yapmaya devam ediyor. Devlet kurumları ve bakanlıklar, ailelere her ay karşılıksız kira yardımı yapıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik, gıda ve doğal gaz faturaları gibi alanlarda birçok ihtiyaç sahibi aileye yardım ediyor. 

Barınma ihtiyacını karşılamak bazı aileler için kimi zaman mümkün olmuyor. Maddi olarak zorluk çeken bazı aileler kiralarını ödemekte sıkıntı yaşıyor. Bu ailelerin barınma ihtiyacı için dar gelirli ailelere kira yardımı yapılıyor.

Sosyal yardımlar, "Muhtaç ailelere yardım" adı altında gerçekleştiriliyor. İhtiyaç sahibi aileler belirlenerek her ay kira yardımı için ödeme yapılıyor.

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

KİRA YARDIMI ŞARTLARI

- Sigortalı olmamak

- Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak

- Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında olmak

- Mal varlığı sahibi olmamak

- Düzenli bir gelire sahip olmamak

Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit para verilecek: İşte 50 bin TL ihtiyaç kredisi için istenen şartlar... Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit... Haberi Görüntüle

KİRA YARDIMI NE KADAR?

• İstanbul-İzmir- Ankara: 1200 TL
 
• Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

• Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

• Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

• Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

• Bolu, Bingöl: 715 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading