Yandex Metrica

HER AİLEDEN BİR KİŞİ MAAŞ ALABİLECEK: Eğer hane halkı bu şartı yerine getirirse devlet düzenli ödeme yapacak

HER AİLEDEN BİR KİŞİ MAAŞ ALABİLECEK: Eğer hane halkı bu şartı yerine getirirse devlet düzenli ödeme yapacak

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerini sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerden bir kişiye aylık ödeme yapacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:56

Vatandaşlar maaşı ile ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği vatandaşlık maaşı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre sonra vatandaşlık maaşı ile ilgili detayların kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. 

Artan enflasyona karşı harekete geçen hükümet, vatandaşların refah seviyesini artırmak için yeni bir destek programının hazırlıklarına girişti.

AK Parti hükümetinin son olarak gündemine aldığı bir uygulama ise "vatandaşlık maaşı" oldu. Bu uygulama kapsamında, her aileden en az bir kişiye asgari ücret düzeyinde düzenli bir maaş ödeneceği planlanıyor. Bu adımın, vatandaşların daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmalarına katkı sağlaması bekleniyor.

Hazırlıklar bu konuda çoktan başladı ve uygulamanın yakın bir zamanda başlaması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir kadınlar buluşmasında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin kadınların eğitim, kamu ve iş hayatına katılımında engelleri kaldırdığını ve kadın siyasetçilerin aktif hale gelmesini sağladığını vurguladı.

VATANDAŞLIK MAAŞI

AK Parti hükümeti, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlattığı destek ödemelerine bir yenisi eklemeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklarken müjdesini verdiği vatandaşlık maaşı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalara başladı. 

Projenin hayata geçmesi işe birlikte asgari ücretin altında bir gelire sahip hane kalmayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tespit ettiği ailelere asgari ücrete eşitlecek şekilde destek ödemesi yapacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading