Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hem ev ısınmıyor hem de doğalgaz faturası yüksek geliyor! Milyonlarca vatandaşın büyük hatası ortaya çıktı

Hem ev ısınmıyor hem de doğalgaz faturası yüksek geliyor! Milyonlarca vatandaşın büyük hatası ortaya çıktı

Kış aylarında soğukların artması nedeniyle faturalar kabarık gelmeye devam ediyor. Birçok kişi evini daha sıcak tutmanın yollarını ararken evi soğtan en teme noktanın camlar olduğu biliniyor.

Ekonomi

19.03.2024, 15:57

Kış aylarının gelömesiyle faturalar da kabarık gelmeye başladı. Evini bir türlü ısıtamayan vatandaşlar da hem ısıtamadığından hem de faturanın pahalı gelmesinden bir hayli şikayetçi.

Akaryakıta zam kapıda! Benzin, motorine indirim ya da zam var... Haberi Görüntüle

CAMLARDAN GELEN SOĞUKLAR EVİN ISINMASINDA ÖNEMLİ BİR ENGEL

Uzmanlar ise camlardan gelen soğukların evin ısınmasında önemi bir engel olduğunu aktardı. Kış aylarında artış gösteren ısı geçiren pencereler evlerin neredeyse dışarısı kadar soğuk olmasına neden olabiliyor. Evi ısıtmak için artırılan doğalgaz ay sonunda faturaların yüklü gelmesine sebep olabiliyor. Daha az yakarak daha fazla ısınmak istiyorsanız camdan gelen soğuğu kesme yöntemlerini izleyebilirsiniz.

Erdoğan 'Bu yıl emeklilerin yılı olacak' demişti! Emekliye seyyanen zam... Haberi Görüntüle

ODAYI SICAK TUTMANIN YOLLARI

Mutlaka evinizde ısı yalıtımı olması gerekmektedir. Hem iç kısımda hem de dış kısımdan evin ısı yalıtımı olur ise, kolay kolay eve soğuk giremez. Aynı zamanda ısı yalıtımı yazın sıcaktan da sizleri koruyarak evin serin kalmasına yardımcı olur.

Silikon veya bant ile pencerenizden soğuk hava geliyor ise kapatabilirsiniz. Bunun için soğuk önleyici bantlar bulunmaktadır. Ya da şeffaf silikon çekebilirsiniz. Bu durum pencerede gelen soğuğu kısa bir süre içerisinde kesecektir.

TCMB olağanüstü toplanacak! Masada hangi konular var? Haberi Görüntüle

KOMBİNİN BAKIMINI DÜZENLİ OLARAK YAPTIRIN

Kombiniz var ise bakımını mutlaka düzenli bir şekilde senede bir defa yaptırın. Bakımı yapılmayan kombi ısıtmaz ve içerisinin soğuk olmasına sebep olur. Bu sebeple kombi bakımı aksatılmadan yapılmalıdır.

Bulunduğunuz odanın kapısını kapatmanız odanın sıcak kalması için çok etkili bir yöntemdir. Çünkü her yer açık olduğunda odanın sıcağı başka odalara dağılmakta ve oda kendini ısıtamamaktadır.

Halılarınızı kışın kalın yapıya sahip olan halılardan tercih etmelisiniz.
Petekleriniz var ise mutlaka önlerinin açık olması gerekmektedir. Önlerini eşya ile kapatırsanız peteklerin ısısı evin içine dağılmayacak ve ev soğuk olacaktır.

Köprü ve otoyollar bayramda ücretsiz mi? 2024 Ramazan ve Kurban... Haberi Görüntüle

PENCEREDEN SOĞUK GELMESİNİ NASIL ENGELLEYEBİLİRSİNİZ?

Pencereden soğuk gelmemesi için pencerenin menteşe ayarının mutlaka yapılması gerekmektedir. Eğer ayar yapıldı ve hala sorun giderilmemişse başka sorunlardan kaynaklanabilmektedir. Bu sebeple işin uzmanına tekrar göstermeniz gerekecektir.

Son dakika... Bakan Bayraktar'dan yeni rezerv müjdesi: 'Göktepe-1 adını verdiğimiz... Haberi Görüntüle

SOĞUK ÖNLEYİCİ KULLANIN

Odayı sıcak tutmak için, pencere soğuk önleyici kullanıldığında bir nebzede olsa soğuk önlenebilir. Pencerenin yapısı plastikten oluşmaktadır. Plastik olan malzemelerde yazın genişler kışın ise gerilir. Bu sebeple de ayarlarında bozulma meydana geldiği için PVC pencereden soğuk girer.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading