Yandex Metrica

Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2022 TÜİK Haziran enflasyon beklentisi yüzde kaç?

Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2022 TÜİK Haziran enflasyon beklentisi yüzde kaç?

TÜİK haziran enflasyon oranı ile ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Enflasyon oranı her ayın başında açıklanıyor. Mayıs ayında enflasyon yüzde 73.5 oranında açıklandı. Gözler haziran ayı enflasyon oranına çevrildi. Peki haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2022 TÜİK Haziran enflasyon beklentisi yüzde kaç?

Ekonomi

28.01.2024, 01:45

TÜİK haziran ayı enflasyon oranı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Temmuz ayında açıklanacak orana göre memuur ve emekli zam oranı da belli olacak. Her ayın başında açıklanan enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2022 TÜİK Haziran enflasyon beklentisi yüzde kaç?

O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni fiyat tarifesi açıklandı O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni... Haberi Görüntüle

HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı enflasyon rakamları 4 Temmuz 2022 saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak.

BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı mı? BORÇLAR SİLİNİYOR! Sicil affı ve borç kapatma kredisi TBMM'de onaylandı... Haberi Görüntüle

ENFLASYON FARKI KAÇ OLACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, canlı yayında muhtemel rakamları açıkladı. Kaya konuşmasında şunları dedi:

4 Temmuz tarihinde TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamış olacak. TÜİK'in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarına göre 5 aylık enflasyonumuz yüzde 34,69' geldi. Merkez Bankası'nın Haziran ayı enflasyon tahmini de 3,75 olarak belirtildi. Bu rakamlar toplandığında ise yüzde 38,44'lük bir enflasyon rakamına ulaşmış olacağız. Yani bu 2022 yılının birinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon farkı... Bu enflasyon farklarının açıklanması diğer bir ifadeyle Memur maaşlarını, işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarını da etkilemiş olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Haberi Görüntüle

AÇIKLANAN ORANA GÖRE MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli memurumuz 4 bin 269 lira alıyor. Eğer enflasyon rakamı yüzde 38,44 ulaşırsa en düşük memur maaşı 5 bin 910 lira olacak.

En düşük memurumuz şu an 6249 lira maaş alırken ikinci 6 aylı dönemde maaşı 8 bin 651 liraya yükselmiş olacak.

2000 öncesi en düşük işçi emeklisi 3 bin 269 lira alırken gelecek olan enflasyon farkıyla beraber 4 bin 525 liraya yükselmiş olacak.

Yine en düşük Bağkur emeklimizin maaşı ise 2500 liradan 3461 liraya yükselecek. 4 Temmuz'dan itibaren enflasyon rakamları belli olacak. Böylece memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading