Yandex Metrica

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kritik faiz ve asgari ücret açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kritik faiz ve asgari ücret açıklaması!

Merkez Bankası'nın dün aldığı faiz kararından sonra gözler Hazine ve Maliye Bakanlığı'na çevrilmişti. Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, "Faiz baskısını azaltacak tedbirler aldık ve faiz baskısının azalmasıyla beraber attığımız her adımla güçlenerek yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:01

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, enflasyonun sadece Türkiye özelinde değil dünya genelinde bir sorun olduğunu belirtti.

"Biz bunun üzerine kararlılıkla gideceğiz. Önümüzdeki yıl emtia fiyatlarının gevşemesi, nakliye fiyatlarının düşmesi ve alınacak olan tedbirlerle enflasyonu mutlak surette iyi bir noktaya getireceğiz." 

Nebati, Türkiye’nin salgınının en zorlu günlerinde bile pek çok ülkeye kıyasla ekonomik anlamda da çok üstün bir performans sergilediğini belirterek, "Faiz baskısını azaltacak tedbirler aldık ve faiz baskısının azalmasıyla beraber attığımız her adımla güçlenerek yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.Merkez Bankası'nın faiz kararına da değinen Nebati, şöyle devam etti:

"Bize öğretilmiş temel bir şey var, 'Efendim faiz, manşet enflasyonun üstünde olması lazım…' Acaba dünyada bize manşet enflasyonun üzerinde faiz uygulayın diyenler, hangi oranları kullanıyorlar? Enflasyonun üzerinde mi altında mı? Öğretilmiş bir şey var. Bunu yapacaksınız, tamam yaptık. Ama şimdi diyoruz ki biz geçen yıl aldığımız tedbirlerle bu ülkeyi ayakta tuttuk ve dünyadan pozitif bir şekilde farklılaştırdık.

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

'DÜNYA BİR KISKAÇ ALTINDA'

O zaman şimdi aldığımız tedbirlerle de Türkiye'yi farklı bir noktaya götüreceğiz. Çünkü dünya bir kıskaç altında. Emtia fiyatları yükseliyor, nakliye fiyatları yükseliyor. Gıda arzında problem var, kuraklık var. Dolayısıyla da bunların idame ettirilebilmesi, ülke ekonomilerinin iyi hale gelebilmesi için siz kendi coğrafyanıza, toplumsal yapınıza, ülke içi dinamiklere göre kararlar almak zorundasınız.

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN EKONOMİYİ CANLI TUTMAK

Birilerinin uyguladığı, birilerinin öne sürdüğü, ülkenin iç dinamikleri ve dışsal koşulları göz ardı edilerek ortaya koymuş olduğu önerileri adeta bir şartmış gibi, değiştirilmemesi gereken bir kuralmış gibi bize öğretenlere diyoruz ki 'Biz yeni bir şey söylüyoruz. Bu yeni söylediğimiz şeyin de bir altyapısı var, karşılığı var.' Bizim için önemli olan birilerinin ne söylediği değil. Ekonomiyi canlı tutmak, işverenlere bereketli bir kazanç sağlamak, çalışanların da çalışma azmini yitirmeyecek şekilde işlerine gitmesini sağlamaktır. Onun için de bu dönem 2021 yılında 2,2 milyonluk yeni istihdam yarattık."

Memur olmak isteyenlere müjde!  KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar İŞKUR'da yayımlandı Memur olmak isteyenlere müjde! KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar... Haberi Görüntüle

'ASGARİ ÜCRETLİYİ, SABİT GELİRLİYİ KESİNLİKLE ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ'

Küresel düzeydeki fiyat artışlarının halka olabildiğince az yansıtıldığını ve enflasyonla mücadelede gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Nebati, "Enflasyona asgari ücretliyi, sabit gelirliyi kesinlikle ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz." dedi. Enflasyonun sadece Türkiye özelinde değil dünya genelinde bir sorun olduğunu vurgulayan Nebati, "Biz bunun üzerine kararlılıkla gideceğiz. Önümüzdeki yıl emtia fiyatlarının gevşemesi, nakliye fiyatlarının düşmesi ve alınacak olan tedbirlerle enflasyonu mutlak surette iyi bir noktaya getireceğiz. Cari dengeyi sağlamış olacağız, aynı zamanda büyümeyi gerçekleştirmiş olacağız ve bu yolda 2022 yılında bugünkü son birkaç günlük olumsuz havanın nasıl dağıldığını da göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading