Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hangi temel gıda ürünlerine indirim gelecek? Temel gıda ürünlerinde KDV oranı ne kadar oldu?

Hangi temel gıda ürünlerine indirim gelecek? Temel gıda ürünlerinde KDV oranı ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon tedbirleri tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunmuş ve "KDV sistemini sadeleştirme programı kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e düşürüyoruz." şeklinde konuşmuştu. Peki, Temel gıda ürünlerine indirim mi geldi? Temel gıda ürünlerinde KDV oranı ne kadar oldu?

Ekonomi

02.03.2024, 15:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon tedbirleri tanıtım toplantısında "KDV sistemini sadeleştirme programı kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e düşürüyoruz." şeklinde konuşması ile sosyal medya kullanıcıları, "Temel gıda ürünlerine indirim mi geldi? Temel gıda ürünlerinde KDV oranı ne kadar oldu?" sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Cepler para dolacak! Turgut Altınok seçime 4 gün kala müjdeyi... Haberi Görüntüle

HANGİ TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNE İNDİRİM GELECEK?

  • Peynir
  • Zeytin
  • Sebze ve meyveler
  • Bakliyat ürünleri
  • Protein ve yağ gibi besinler
  • Yumurta
  • Çay
  • Süt
  • Pirinç
Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak Haberi Görüntüle

TEMEL GIDAYA KDV İNDİRİMİ Mİ GELDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılacak KDV indirimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamadan satır başları;

"KDV sistemini sadeleştirme programı kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e düşürüyoruz. Et, balık, çay kahve, peynir, kahve, şeker gibi temel ürünlerindeki KDV'yi yüzde 1'e indiren resmi kararı, yarın Resmi Gazete'de yayımlıyoruz. Milletimizi enflasyona ezdirmemek için elimizden ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz.

Değerli iş insanları, enflasyonla mücadele kapsamında KDV'yi yüzde 1'e indirmemiz, ürünlerde anında yüzde 7'lik düşüş demektir. Gıda ürünlerinde pazartesi günü yüzde 7'lik bir indirim yapılmasını bekliyoruz. Pazartesi günü vatandaşlarımıza doğrudan yansıtacak bir hamle bekliyoruz. İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemde devletin yaptığı ve üstlendiği yükü paylaşmak milli bir görevdir. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu geminin aldığı her zarar, ortak zararımızdır.

Üretim çarkları çalışıyor. İstihdamda tarihimizde ilk defa 30 milyonu geçtik. Baharla birlikte turizm ve inşaat sektörlerinde başlayacak hareketlerin sinyallerini şimdiden alıyoruz.

Yaptığımız KDV indirimi de sektörden beklediğimiz indirim de aynı amaca yöneliktir. Bir denetim seferberliği başlatıyoruz. İlgili bakanlıklarımız, fiyatları makul izahı olmayan şekilde artırılmış ürünlerle mücadele edeceklerdir. Yeniden tek haneli enflasyona geçeceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading