Yandex Metrica

Hane geliri 10 bin TL ise başvurun: Devletten ek 8 bin 500 TL ödeme yatacak! Vatandaşlık maaşı kimleri kapsıyor?

Hane geliri 10 bin TL ise başvurun: Devletten ek 8 bin 500 TL ödeme yatacak! Vatandaşlık maaşı kimleri kapsıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine devam ediyor. Hane geliri 10 bin TL olan vatandaşlara, devletten ek 8 bin 500 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşlık maaşının detaylarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Aile Destek Programı, temmuz ayında sona erecek. Onun ardından gelecek olan vatandaşlık maaşı şartları ve başvuru tarihleri merak konusu oldu. 

Eski Bakan Derya Yanık konuyla ilgili: 

"Türkiye Aile Destek Koruma Programı geçmişteki sosyal yardımdan mantığından sosyal yardım işleyişinden daha farklı. Biz sadece yoksulluk sınırını temel almadık. Sosyal refahın paylaşılmasını temel aldık. Vatandaşlık maaşı özelinde bütünleyici sosyal yardımları önemsiyoruz.

Kamunun yaptığı sosyal yardımların yaklaşık yüzde 82’sini benim bakanlığım yapıyor. Geriye kalan yüzde 18’de farklı kurumlar ve bakanlıklar üzerinden yürüyor. Bunlar çok parçalı, bunları bir araya toplayıp bütünlük sağladık. Bu işleyişi de kolaylaştıracak. Vatandaşlık maaşı buradan çıkan bir durumdur. Koruyucu-önleyici sosyal yardım mantığı çok önemli. Önümüzdeki süreçte bunu özellikle hayata geçirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLIK MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin neti 8506 lira, eğer ailede buradaki parayı tamamlayamıyorsa 10 bin TL geliri olan 3 kişilik bir ailede burada 10 bin TL’yi 3’e böldüğünüzde 3333 lira gibi bir tutar ortaya çıkıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading