Yandex Metrica
SON DAKİKA

Gümrük vergisi sıfırlandı! Ayçiçek yağında rekor indirimler etiketlere yansıdı

Fırsatçılara yönelik hükümetten kritik bir önlem geldi. Ayçiçek ve ayçiçek yağında gümrük vergisini sıfırlandı. Bununla birlikte ayçiçek yağı fiyatlarında indirim meydana geldi. İndirimli fiyatlar etiketlere yansıdı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:20

Rusya Ukrayna savaşıyla dünyada yaşanan ayçiçeği yağı krizi baş gösterdi. Türkiye'de Rusya Ukrayna savaşının etkileri azami öl
çüde kendini gösterdi. İhracatın durması, marketlerde fiyatların artmasına ve stokçuluğa neden oldu, fiyatlar katlandı. 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı kısa sürede bazı internet sitelerinde ve marketlerde 200 lirayı aştı. Hükümet, bu artışı durdurmak için düğmeye bastı.

EMEKLİLERE EK ZAM MİKTARI BELLİ OLDU! 2024 Temmuz ayında emekli... Haberi Görüntüle

GÜMRÜK VERGİSİ SIFIRLANDI, AYÇİÇEK YAĞINA İNDİRİM GELDİ 

2023'e girmeden önce hükümet, ayçiçeği ürünlerinden alınan gümrük vergisini sıfırladı. Bu durum kısa sürede etiketlere yansıdı ve fiyatlarda düşüş gözlemlendi. Marketler etiketleri peş peşe değiltirdi. Tarım ve Kredi Kooperatiflerinde olduğu gibi diğer marketlerde de şu an için yüzde 5 ila 10 arasında indirim var.

Resmi olarak duyuruldu! SGK, Bağ-Kur, EYT ve Emekli Sandığı emeklilerine... Haberi Görüntüle

5 LİTRELİK YAĞ 148,50 TL OLDU

Yılbaşından önce ham ayçiçeği yağı ithalatına ton başına 250 dolar, ayçiçeği çekirdeğine ise yüzde 5 vergi uygulanıyordu. İki kalemde de gümrük vergisi sıfırlandı. ATV Haber'de yer alan habere göre; atılan bu adım raflardaki fiyatlara olumlu yansıdı. 67,50 TL'ye satılan 2 litrelik sıvı yağa yüzde 5 indirim uygulandı. Yüzde 10'luk indirimle 5 litrelik sıvı yağ fiyatı ise 148,50 TL'ye düştü.

Fiyatların düşmesinden vatandaşlar memnun ancak indirimin artması ve diğer ürünlere de yansıması beklentisi var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading