Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gram altında yükseliş devam ediyor, yatırımcıların yüzü gülüyor! Rekor üzerine rekor geldi

Gram altında yükseliş devam ediyor, yatırımcıların yüzü gülüyor! Rekor üzerine rekor geldi

Altın gram fiyatı Aralık ayına da hızlı girdi. Kasım ayına 550 TL düzeyinde başlayan ve ayı yüzde 40’ın üzerinde getiri ile tamamlayan gram altın fiyatları Aralık ayında yeni rekorunu kırdı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:25

Fed açıklamaları ve altının ons fiyatı gram altının fiyatını etkilemeye devam ediyor. Kasım ayında büyük yükseliş yakalayam ve bu yükselişini aralık ayında da devam ettiren gram altın yeni günde de 795 liralık fiyatıyla rekor kırdı. Gram altının fiyatı saat 13:05 itibariyle 784 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Araç sahiplerine 3. şok! Bir zam haberi de LPG'den geldi:... Haberi Görüntüle

ALTININ FİYATINI ETKİLEYEN UNSURLAR NELER?

Ons altın fiyatları son dönemde ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin haber akışıyla beraber güvenli liman etiketiyle destek bulsa da, bu yeni varyantın öldürücülüğünün azaldığı bilgisi öne çıktı. Bu duruma Fed Başkan Powell'ın açıklamaları eklenince 16 Kasım'da 1877 dolar seviyesini gören ons altın fiyatı Aralık ayında baskılanarak 1800 dolar psikolojik bandının altına çekildi.

gram altın

Piyasalarda yer yerinden oynayacak! Altın borcu olanlar dikkat: Altında dananın... Haberi Görüntüle

FED TOPLANTISI KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Fed Başkanı Powell'ın varlık alım azaltımını daha erken bitirilebileceği yönündeki verdiği mesajın etkisiyle ons altın fiyatı 1760 dolara kadar çekildi.

Özellikle Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarına duyarlılık gösteren altın fiyatları için ABD yönünden gelecek haber akışının belirleyici olmaya devam edeceğini açıkladı.

ABD'nin tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin ons altın fiyatı için oynaklığı artırabileceğini vurgulayan analistler, 1.755 doların destek, 1.792 dolar düzeyinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.

altın

THY duyurdu: İstanbul kalkışlı baz seferler iptal edildi Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN 2021 YILINDA YÜZDE 70'E YAKIN DEĞER KAZANDI!

Gram altın fiyatları yeni haftada 795 lira düzeyine kadar tırmanarak yeni rekorunu kırdı. 2021 yılına 454 liradan başlayan gram altın fiyatları 795 lira zirve seviyesi dikkate alındığında yatırımcısına yüzde 70'in üzerinde kazanç sağladı.

Kasım ayındaki rakamlarla hesaplandığında gram altın yüzde 40'ın üzerinde yükseliş kaydederek yatırımcısını sevindirdi.

Ons altın tarafında ise yılbaşından buna kayıp yaklaşık 140 dolar olarak dikkat çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading