Yandex Metrica

Sitede Ara

Gram altında son dakika! Bugün yer yerinden oynayacak

Gram altında son dakika! Bugün yer yerinden oynayacak

Gram altın fiyatlarının uzun bir süredir 1000 TL'nin altında seyretmesinin ardından yatırımcılar "gram altın yeniden yükselir mi?" sorusunun cevabını merak ediyor. Bugün 2 önemli veri açıklanacak. Ekonomistler bu verilerin gram altın fiyatlarını yükseltebileceği uyarısında bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Gram altın fiyatları, geçtiğimiz yıl rekor seviyesini görmesinin ardından 1000 TL'nin altına düştü ve uzun bir süre bu seviyelerde seyretti. Ancak hafta başından bu yana sergilediği sert yükselişlerle 990 TL'ye kadar geldi. 

Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu rakam verdi Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu... Haberi Görüntüle

2 VERİ FİYATLARDA BELİRLEYİCİ OLACAK

Peki, gram altında yükseliş devam edecek mi? Ekonomistler, bugün açıklanacak 2 verinin fiyatlarda belirleyici olduğunu söylüyor.

Saat 15.15’te Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı piyasaların odağında olacak. ECB’nin mevduat hesap oranını 75 baz puan artırarak yüzde 1.50 seviyesine çekmesi bekleniyor.

Saat 15.30’da ise ABD’de 3. çeyrek GSYH verisi açıklanacak. ABD ekonomisinin 3. çeyrekte yüzde 2.4 oranında büyümesi bekleniyor. Öngörülerin altında veya üstünde gelecek olan veri piyasalarda yönü değiştirebilir.

Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye girebilirsiniz: Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI SON DÖNEMDE NEDEN YÜKSELDİ?

ABD'deki yüksek enflasyon oranları ve FED'in enflasyonu düşürmek için faizleri artırması altın fiyatlarını küresel çapta yükseltmişti. Son ekonomik göstergelerle birlikte FED'in faiz artışlarını sınırlaması beklentisi oluştu ve altın fiyatlarında yükseliş kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading