Yandex Metrica

Gram altında son 1 ay! Tarihin en yüksek seviyesini görecek

Gram altında son 1 ay! Tarihin en yüksek seviyesini görecek

Altın fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Gram altın 970 TL seviyesine ulaşırken, ekonomi uzmanları 'Gram altın ne kadar olacak?' sorusunun cevabını açıkladı. Temmuz ayını işaret eden uzmanlar, 1200 TL tahmininde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:18

Gram altındaki yükseliş devam ederken temmuz ayı için yeni tahminler açıklandı. Şu an 970 TL civarlarında işlem gören gram altının temmuz ayında 1200 TL'ye kadar yükselebileceği belirtildi. 

'Altın için acele etmeyin' diyerek uyarıda bulunan vatandaşlar, gram altının yükselmeye devam edeceğini belirtti. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de ons altının önümüzdeki dönemde bir süre 1.800-1.900 dolar bandında hareket edeceğini söyledi. Haziran sonrasında ise merkez bankalarının yapacağı faiz artışlarının da etkisiyle onsun 1.950 doların üzerine çıkacağını belirten Yıldırımtürk, "Sene sonuna doğru ise onsun 2 bin ve 2 bin 150 dolar olacağını düşünüyorum. Çünkü gıda enflasyonu ve jeopolitik riskler gibi altını destekleyen sorunlar devam ediyor" diye konuştu.

Diğer yandan altındaki yükselişin sürpriz olmadığına dikkat çeken İslam Memiş, "Hem ons hem de gramın yükseleceği belliydi. Yani ons altındaki 1.800 dolara kadar olan sarkmaların bir toparlanma sürecine girmesini bekliyorduk. Çünkü jeopolitik riskler, küresel çapta tedarik sıkıntıları ve tüm dünyada enflasyon devam ediyor. Bu da yatırımcıları güvenli limana yönlendiriyor. Onstaki artışın temel nedeni bu. Onsta yine 2 bin doların üzerinde bir atak bekliyorum" dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading