Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gram altında bu kez tahmin Fed başkanından geldi! Altın fiyatları o tarihte rekor kıracak

Gram altında bu kez tahmin Fed başkanından geldi! Altın fiyatları o tarihte rekor kıracak

Analist Ahmet Deniz Yağbasan, altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken tahminlerde bulundu. Yağbasan, ''ABD Merkez Bankası Başkanı Jeremy Powell, güçlü ekonomik verilere işaret ederek, faiz oranlarının daha yüksek olabileceğini söyledi. Altın fiyatları bu açıklama ile yeniden baskı altına girdi” dedi

Ekonomi

03.02.2024, 16:37

FED Başkanı Jeremy Powell'ın faiz açıklamaları sonrası altın büyük düşüş kaydetti. Önce ABD tarım dışı istihdam FED senaryoları ve bunun altın fiyatlarına yansımalarıyla ilgili açıklamalarda bulanan ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, kritik açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 2 banka için kritik 'Altın' kararı! Haberi Görüntüle

ONS ALTIN FİYATLARINI FRENLEYİCİ BİR UNSUR OLACAKTIR

Yağbasan şunları aktardı:

Bundan sonraki süreçte FED, ilk faiz toplantısını 22 Mart’ta gerçekleştirecek. Nasıl bir aksiyon alacakları, iki önemli veriye bağlı. Bunlardan ilki, 10 Mart’ta açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam rakamları. Şubatta 215 bin artış bekleniyor. Bu seviye üzerinde bir istihdamla karşılaşırsak, ons altında baskı artabilir. 100 günlük ortalamaya da işaret eden yaklaşık 1800 dolar seviyesi önemli destek olarak takip edilmeli. İstihdam kadar saatlik ücretler de önemli. Saatlik ücretlerde artış hızı yüksek gerçekleşirse, bu da enflasyonist baskı ve sıkı FED denklemini destekleyeceği için, ons altın fiyatlarını frenleyici bir unsur olacaktır” dedi.

Taşıt kredisi taksit sayısı kaç oldu? 1 milyon TL araç... Haberi Görüntüle

Resmi olarak duyuruldu! SGK, Bağ-Kur, EYT ve Emekli Sandığı emeklilerine... Haberi Görüntüle

YILIN İKİNCİ YARISINA DİKKAT ÇEKTİ

Gram altın için beklentiler Yağbasan, gram altın ile ilgili olarak da şunları söyledi: 

Bu yıl 1185 TL ile zirve, 1095 TL ile dip seviye görüldü. Fiyatlar, iki ABD verisi öncesi 2023 yılında gördüğü dip seviyelere yakın seyrediyor. Dolar/TL’nin de stabil görünümü dikkate alındığında, gram altında 1095-1100 TL seviyelerinin önemli bir taban noktası olduğu söylenebilir. Ons altında 2 bin dolar senaryosu destek bulursa, gram altında da 1250-1300 TL bandına doğru bir hareketlilik, yılın ikinci yarısı itibarıyla bizi bekliyor olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading