Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gram altın yükselecek mi düşecek mi? Ünlü ekonomistler tek bir noktada birleşti: "900 liranın aşağısına inen gram altın..."

Gram altın yükselecek mi düşecek mi? Ünlü ekonomistler tek bir noktada birleşti: "900 liranın aşağısına inen gram altın..."

10 Mayıs Salı günü, altın fiyatları hakkındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki, gram altın yükselecek mi düşecek mi? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Dün satış baskısı etkili olan ons altın günü yüzde 1,57 oranında değer kaybı ile 1853 dolardan tamamladı. 1877 dolar seviyesinin üzerinde tutunamayan ons altın için analistler kısa vadeli göstergelerin yeniden zayıfladığını ifade ederken 1850 doların takip edilmesi gereken seviye olduğunu belirttiler. Peki, Gram altın yükselecek mi düşecek mi?  İşte ekonomistlerin yorumu...

Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN

Haftanın son işlem gününde yüzde 0,61 oranında değer kaybeden gram altın ise günü 899.67 TL’den tamamladı. Son günlerde dar bantta hareketler sergileyen altının gram fiyatı için kısa vadede ‘güç kazanımı’ değerlendirmesi yapıldı. Gram altın 10 Mayıs Salı günü 911 lira seviyelerine kadar yükseldi.

81 ilde 1271 personel alımı başladı! Gelir İdaresi Başkanlığı başvuruların... Haberi Görüntüle

DİKKAT!

G7 ülkelerinin Rusya’dan petrol almayı durduracakları açıklamasına değinen İntegral Yatırım, bu gelişme ile birlikte 104 seviyesine yükselen Dolar Endeksinin son 20 yılın en yüksek noktasında bulunduğuna işaret etti. 10 yıllık tahvil faizlerinin ise yüzde 3,13 olması, altın onsuna baskı olarak değerlendirildi.

Emekliye 3 alanda destek verilecek! Bakan açıkladı: Emekliye özel kart... Haberi Görüntüle

KALICI YÜKSELİŞ BEKLENMİYOR

Ahlatcı Yatırım ise gram altını yorumlarken, kurdaki yaşanan yükselişle 900 TL bandının görüldüğünü hatırlattı. Bugün kur ve ons altında geri çekilmenin sınırlı olacağını düşünen aracı kuruluş, 900 TL altında altın fiyatlarının alım fırsatı vermeye devam edebileceğini ifade etti. Ahlatcı Yatırım yükselişlerde ise trend oluşturacak kadar güçlü bir hareket beklemiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading