Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gram altın ve doları olanlar dikkat! Uzman ekonomist Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayarak uyardı

Gram altın ve doları olanlar dikkat! Uzman ekonomist Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayarak uyardı

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'yeni bir taktik uyguluyorlar' diyerek merkez bankalarının bu dönemde teker teker faiz artırımına gittiğine dikkat çekti. Memiş, altında sert geri çekilmelerin yaşanabileceğini vurguladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:02

Yaptığı dolar ve altın tahminlerini büyük oranda tutturan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'Merkez bankaları faiz artırım sürecine girdi. ABD Merkez Bankası Fed 25 baz puan faiz artırımı yaparak piyasaları bozmadan bu sürece başlamak istedi' şeklinde konuştu.

Altın ve dolar yatırımcılarını bir kez daha uyaran İslam Memiş konuya ilişkin şunu söyledi:

“Bu süreçle birlikte yatırımcıların da kafası karışık. Merkez bankaları faiz artırım sürecine girdi. ABD Merkez Bankası Fed 25 baz puan faiz artırımı yaparak piyasaları bozmadan bu sürece başlamak istedi. Hafta başında Fed Başkanı Powell ve Avrupa Merkez Bankası başkanının da açıklamalarını takip ettik. Genelde şahin tondaki söylemleriyle süreci devam ettiren bir Fed var karşımızda. Bu bizim için bir sürpriz değil. Daha önce Fed için söylemle piyasaları baskılamaya devam edeceği, faiz artırımını yılda kez yapmak üzere bu süreci devam ettireceği yönünde ifadelerimiz vardı. Şimdi ise yeni bir taktik uyguluyorlar.

Altın fiyatlarına cuma günü şoku! Rekor kıran sarı maden yine... Haberi Görüntüle

'FİYATLARI BİR GECEDE BASKILAYABİLİRLER'

Ons altının 1900, beraberinde gram altının 900 lira seviyesinin altına gerilemesi gerekiyordu. Ama onlar için şöyle bir risk de var. Emtia fiyatlarını aslında bir gecede baskılayabilirler. Böyle bir imkân var. Altın ve gümüş satarak bu fiyat gerilemelerini istedikleri an yapabilirler. Bu güç onların elinde var. Ama bu onlar için tehlike arz ediyor. Çünkü sert bir şekilde ons altını baskılarlarsa burada tekrar alım fırsatı oluşacağı için dünyadaki bütün yatırımcılar buradan yararlanacaktır.

ATM'lere sakın o kağıt parayı sokmayın! ATM artık o banknotu... Haberi Görüntüle

'SERT GERİ ÇEKİLMELERDEN SONRA ALTIN BU SEVİYELERDE SIKIŞTI'

Eğer altın ve ons fiyatında bir operasyon yapılırsa, yüksek enflasyonla karşı karşıya olan yatırımcı güvenli liman olarak altın alımı yapacak. Bunu engellemek için sert düşüşleri gerçekleştirmiyorlar. Ons altında 1900-1950 dolar aralığında bir sıkışma var. Agresif yükseliş oldu ama sert bir geri çekilmeden sonra bu seviyelerde sıkıştı. Ons altının baskılanmasını yatırımcıların doları bırakmasını istemedikleri için yapıyorlar. Bu süreci bir sonraki toplantıya kadar devam ettireceklerini düşünüyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading