Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gram altın ve dolar için uyarı: Sakın yapmayın! İslam Memiş'ten yatırımcılara öneriler

Gram altın ve dolar için uyarı: Sakın yapmayın! İslam Memiş'ten yatırımcılara öneriler

Gram altın yükselecek mi, düşecek mi? Dolar fiyatı ne kadar olacak? Yatırımcıların aklını kurcalamaya devam eden bu sorular için ekonomi uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarılar geldi. İşte İslam Memiş'ten birikimlerini doğru değerlendirmek isteyen vatandaşlara öneriler.

Ekonomi

23.01.2024, 19:45

Yatırımılar ve birikimlerini en doğru alanda değerlendirmek isteyen vatandaşların yanı sıra piyasalar yönünü yine ABD'ye çevirmiş durumda. ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımı yönündeki sinyalleri gittikçe artarken, dolar fiyatında hareketlilik, altında ise düşüş devam etti.

2024 emekli ikramiyesi Nisan'da mı verilecek? Emekli maaşı ilk ve... Haberi Görüntüle

İSLAM MEMİŞ'TEN YATIRIM TEVSİYELERİ

Peki eylül ayının ilk haftasında gram altın yükselecek mi, düşecek mi? Dolar fiyatı ne kadar olacak?  Yatırımcıların aklını kurcalamaya değvam eden bu sorular için ekonomi uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarılar geldi. İşte İslam Memiş'ten birikimlerini doğru değerlendirmek isteyen vatandaşlara öneriler:

3 Temmuz'da belli olacak! Emekli zammı için iki farklı tahmin... Haberi Görüntüle

BITCOIN YATIRIMCIMLARINA MESAJ

Finans uzmanı ve analisti Memiş, enerji kritik ile birlikte şirket iflasları yaşanacağına dikkat çekti. Altın fiyatının Fed tarafından baskılansa da yükselişini sürdüreceğini belirten Memiş, yıl sonu için gram altında 1.400 TL tahminin geçerli olduğunu belirtti. Memiş, Fed Başkanı Jerome Powell’ın şahin tondaki açıklamalarının kripto para piyasası ve emtia fiyatlarında sert düşüşlere neden olduğunu söyledi. "Fed piyasaları baskılamaya devam ediyor" diyen Memiş, Bitcoin’in kritik ve psikolojik destek seviyesini şöyle açıkladı: “20 bin dolar. Bitcoin 19.848 dolar, yüzde 4’lük bir değer kaybıyla haftaya başladı. Direnç seviyesi olarak 22 bin dolar, destek seviyesi olarak 18 bin dolar. Bu bant aralığında takip edilmeli, burada gezinecek gibi duruyor. Fed etkisi ile baskılanma biraz daha devam edecek” ifadelerini kullandı.

İlk evim konut kredisi ile hayaller gerçek olacak: AKBANK'ta düşük... Haberi Görüntüle

DOLAR FİYATI YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Dolar karşısındaki yatırım araçlarında sert düşüşler yaşandığını vurgulayan Memiş, yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktaları şöyle açıkladı: “Hangisi ucuz hangisi pahalı, buna dikkat ediniz. Yatırımcı ya pahalı olan ile ucuzu takas edecek ya da ucuz olanı alıp varlıklarını koruyacak.” 

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzin ve motorine çifte zam geldi!... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Gram altını 1.000 liradan almanın zor olduğuna dikkat çeken Memiş, şöyle konuştu: “Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1017 liradan gram altın alıyor.  10-15 lira makas aralığı var. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekiyor. Ben bu ihtimali zayıf görüyorum. Gram altın hem dolardan hem de onstan besleniyor. Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşüyor. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilirler. Yılsonu gram altın 1.400 lira tahminim değişmedi. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görüyorum. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutuyorum.”

Emeklilere 11.000 TL seyyanen zam! SGK uzmanı tarih vererek müjdeyi... Haberi Görüntüle

YILIN SON ÇEYREĞİNE DİKKAT

 “Piyasalara Eylül erken geldi” diyen Memiş, yatırımcıların Temmuz-Ağustos’taki tatil modundan varlıklarına ve piyasalarına odaklandığı bir sürece doğru gidildiğini belirterek "Merkez Bankaları Eylül gelmeden bir hafta önce sahne almaya başladı" dedi. Resesyondan sonra stagflasyon sürecinin başlayacağını altını çizen Memiş, "Artık resesyonun fiyatlamalara ve piyasalara yansımasını göreceğiz. Enerji krizi Avrupa’yı yakıp kavuruyor. Avrupa bu krizi yılın son çeyreğinde daha çok hissedecek. Şirket batakları oluşacak. Eylül itibariyle küresel para piyasalarında çok farklı gelişmeleri konuşacağız” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading