Yandex Metrica

Gram altın olağanüstü şekilde yükselecek! Uzman ekonomistten enflasyon ve Rusya'ya yaptırım uyarısı! 

Gram altın olağanüstü şekilde yükselecek! Uzman ekonomistten enflasyon ve Rusya'ya yaptırım uyarısı! 

Altın son dönemdeki durağan seyrini korumaya devam ederken NATO'nun Brüksel'de düzenleyeceği zirvede Rusya'ya yaptırım kararı çıkarsa ibre yukarı yöne dönebilir.

Ekonomi

23.01.2024, 19:02

Her zaman güvenli liman olarak yatırımcıların öncelikli tercihleri arasında yer alan altın, son haftada yatay bir seyir izliyor. Ancak Brüksel'de düzenlenecek NATO zirvesinin ardından altında yukarı doğru bir atak izlenmesi olası bir durum. 

Rusya’ya karşı yeni yaptırımların açıklanması beklenirken bu hamlenin değerli metalin güvenli liman olarak cazibesini artıracağı belirtiliyor.

Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan Şimşek enflasyon açıklaması Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan... Haberi Görüntüle

ENERJİ YAPTIRIMLARI MASADA 

ABD Başkanı Joe Biden’ın NATO toplantısı öncesi ABD ve AB’nin, Avrupa’nın Rus enerjisine bağımlılığını azaltmak konusunda anlaşmaya yakın olduğunu açıklaması piyasaları hareketlendirmişti. Ancak yine de yatırımcılar bu sözlere temkinli yaklaşmıştı.

Moskova’nın Avrupa Birliği’nin de içinde olduğu dost olmayan ülkelerden gaz satışında ruble ile ödeme kabul edeceğini açıklaması fiyatların yönünü yukarıya çevirmişti.

ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek: O banknotları bulmak güçleşecek ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek:... Haberi Görüntüle

FED FIRTINASI GERİDE KALDI

“Altın Fed fırtınasını atlattı” diyen SPI Asset Management Yönetici Ortağı Stephen Innes, “Açıklanacak yeni yaptırımlar enflasyon beklentisini artırabilir ve bu durum altın fiyatlarının artmasına neden olur” değerlendirmesinde bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise yaptığı her konuşmada gram altının 1450 TL seviyesine kadar yükseleceğini ifade ediyor.


Loading